2024. április 29. - Péter

Az SZDSZ első ülésén a párbeszéd programmal foglalkozott

Az SZDSZ új ügyvivő testülete (üt) első érdemi ülésén azzal foglalkozott, hogy a párbeszéd programjának jegyében elindítsa azt a folyamatot, amelynek keretében Fodor Gábor más pártok vezetőivel találkozik. A pártelnök erről a testület ülését követő péntek
2008. június 13. péntek 14:35 - Hírextra
A szabad demokraták céljait összegezve a liberális pártelnök kiemelte az alkotmányos stabilitást és az ország gazdasági versenyképességét, illetve a tiszta közélet megteremtését.
Hozzátette: az SZDSZ a nyarat az erre vonatkozó stratégia elkészítésének és megvitatásának szenteli.

Fodor Gábor kitért arra, hogy politikai és gazdasági kérdések is előttük állnak. Fontosnak nevezte, hogy a legnagyobb határozottsággal és higgadtsággal vigyék végig az ezekhez kapcsolódó vitákat, mert "a Szabad Demokraták Szövetsége kulcspozícióban van a magyar politikai közéletben". Hangsúlyozta: ezzel a helyzettel élni kívánnak, és semmilyen körülmények között nem visszaélni.
Mint elhangzott, az SZDSZ az ország érdekeit szem előtt tartva ellenzéki pártként kíván politizálni.
A liberális pártelnök kitért az Orbán Viktortól kapott levélre, amelyet megtárgyaltak az üt ülésén. Elmondta: válaszolni fog rá, találkozni fog a Fidesz vezetőjével és örül annak, hogy Orbán Viktor nyitott volt az SZDSZ-szel folytatandó tárgyalásra. Megjegyezte, hogy nem az előre hozott választásokról, hanem például az általa már korábban is említett konkrét programpontokról akar tárgyalni a legnagyobb ellenzéki párt elnökével.

Fodor Gábor beszámolt arról, hogy a liberálisok a jövő héten találkoznak a gazdasági élet vezetőivel. Fontosnak nevezte, hogy az SZDSZ ezen a találkozón is a párbeszéd jegyében vegyen részt. Saját álláspontjukat vázolva kiemelte a közteherviselés reformját és a költségvetési kiadások csökkentését.

Újságírói kérdésre kitért arra, hogy a közteherviselés csökkentéséről tárgyalva a párt már elfogadott programjából indulnak ki, "de miután az ország gazdasági helyzete is változott az elmúlt évben", nyitottan mennek a tárgyalásokra. Elmondta azt is, hogy az SZDSZ semmiféle adóemelést nem kíván megszavazni és az adóemelés önmagában nem is jelenti a közteherviselés reformját.
Szintén kérdésre válaszolva Fodor Gábor szólt arról, hogy még nem alakult ki, mikor melyik pártvezetővel találkozik.

Arra a felvetésre, hogy a dobogókői kormánykonzultáción elvetették a szociális kiadások csökkentésének lehetőségét, Fodor Gábor azt mondta, tárgyalni fog az MSZP-vel is, is nem akarja megelőlegezni, milyen álláspontot képviselnek majd. Azt biztosnak nevezte, hogy a dobogókői kormánykonzultáción elhangzottak számára nem az előrelépést jelentik.
Az SZDSZ ügyvivő testületének ülésén nem foglalkoztak a frakcióvezető poszt kérdésével. A pártelnök szerint amint véget érnek az elődjével, Kóka Jánossal folytatott egyeztetések, tájékoztatja a közvéleményt.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását