2024. május 4. - Mónika, Flórián

A Jobbik és a közvetlen demokrácia

A Jobbik nehezményezi, hogy a kormánytöbbség megakadályozta a népszavazásra és népi kezdeményezésre vonatkozó szabályok reformját. Gaudi-Nagy Tamás, a Jobbik országgyűlési képviselője az MTI-hez hétfőn eljuttatott közleményében azt kifogásolta, hogy a Fidesz nem vette napirendre a népszavazási kérdéseket a választójogi reform szabályait kidolgozó, hétfőn létrehozott parlamenti albizottságban.
2010. június 14. hétfő 21:59 - HírExtra
A jobbikos politikus hangsúlyozta: a Jobbik célja, hogy sokkal gyorsabban és védettebben lehessen népszavazásokat és népi kezdeményezések kezdeményezni, illetve tartani.

A jelenlegi ellenzék számára ugyanis a népi kezdeményezés maradt az egyetlen közjogi eszköz, amellyel a kétharmados többség által lesöpört témákat az Országgyűlés napirendjére tudja vetetni - mutat rá Gaudi-Nagy Tamás.

A képviselő szerint emellett az elmúlt 20 év referendumai is bizonyították, hogy azokat semmi sem védi meg a kormányok manipulációjától, továbbá a kezdeményezőknek nincs szavatolt médianyilvánossága, illetve a jogorvoslati rendszer beláthatatlanul lelassítja a népszavazásokat. Gaudi-Nagy Tamás szerint a Fidesz-KDNP annak ellenére kívánja akadályozni a közvetlen demokrácia eszközeinek reformját, hogy ellenzéki éveik alatt még a népakarat és a népszavazások védelmezőjeként tűntették fel magukat.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását