2024. április 23. - Béla

Új kábítószer a piacon

Újfajta kábítószert foglaltak le a repülőtéri vámhivatal munkatársai Budapesten: kartondobozokban, banánlevélbe csomagolva találták meg a legalább harmincmillió forint értékű szállítmányt, amely a khat néven ismert növény szálaiból állt.
2008. június 12. csütörtök 11:25 - Hírextra

A khat Közép-Keleten, Afrikában és Ázsiában népszerű, a kábítószer-élvezők a növény leveleit rágják, illetve elszívják - tette hozzá.

Sipos Jenő ezredes közleményében az ügy részleteiről szólva azt írta: a vámhivatalnál egy cég négy kartondoboz végleges kivitelét kérte. A vámhivatal a tételes vámvizsgálat mellett döntött, amelynek során a dobozokban csaknem 300 darab, hánccsal összekötött banánlevélbe és papírtörlőbe csomagolt khat-szálat találtak a pénzügyőrök.

A vámhivatal által lefoglalt növények egyik alkaloidja az előzetes szakvélemény szerint kábítószernek minősül - írta a szóvivő.

Hozzátette: az eljárás során a vám- és pénzügyőrség nyomozói megállapították, hogy a csomagokhoz tartozó fuvarleveleken szereplő külföldi címzett fiktív személy. További adatok alapján a vám- és pénzügyőrség felfigyelt négy külföldi állampolgárra, akiket elfogtak. Tőlük további 90 darab növényt foglaltak le.

A négy külföldi ellen kábítószerrel visszaélés miatt indult eljárás, a bíróság elrendelte előzetes letartóztatásukat. A lefoglalt kábítószer értéke legalább 30 millió forint.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Bűnügy témában
Ön mivel büntetné a halált okozó ittas vezetést?
Azzal amit okoz: halállal
Életfogytiglan
Tíz lév letöltendő
Néhány év elég
Jogosítvány örökös elvétele
Nem büntetném
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását