2024. május 20. - Bernát, Felícia

Olcsóbb lesz a sör

A forgalom fellendítésére péntektől délelőttönként egy euróval olcsóbb lesz a sör a bécsi Szurkolói Zónában. Plusz bejárat, további kivetítők és vonzóbb kísérőrendezvények hivatottak megnyugtatni az egyre elégedetlenebb büfések kedélyeit.
2008. június 12. csütörtök 11:28 - Hírextra
Mivel a forgalmuk messze elmaradt a várakozásoktól, már-már sztrájkot és ügyvédeik felkeresését fontolgatták a bécsi Szurkolói Zóna standjainak tulajdonosai.

Különösen az övezet középső részén lévő büfések elégedetlenkedtek, mivel az Egyetem közelében, a Grillparzerstraßéban felállított standok nincsenek bejelölve a Zóna hivatalos térképén, és nem is terelgetik arra az embereket. Azt is kiderítették, hogy még a biztonságiak sem tudnak az itt lévő vendéglátó egységekről. Ráadásul a város nem állított fel egy korábban beígért kivetítőt sem.

A vendéglátósoknak tegnap végül sikerült megegyezniük arról, hogy a forgalom fellendítésére délután 15 óráig egy euróval olcsóbban mérik a sört, az üdítők árát pedig 50 centtel csökkentik a „Happy Hour” ideje alatt. Így délelőttönként egy korsó sörért csak 3 euró 50 centet, egy kóláért pedig 3 eurót kell fizetni.

A büfések azt is el szeretnék érni, hogy később, csupán 12 órakor kelljen kinyitniuk. Azonban, hogy a szurkolók délelőtt se maradjanak étel és ital nélkül, vetésforgó rendszerben mindig más-más stand szolgálja majd ki őket.

Mivel az akár 40 ezer eurót is elérő bérleti díjak megfelezésére – mint történt az Klagenfurtban – nincs lehetőség, végleg bezárhatják a boltot azok a büfések, akiknek nagyon nem megy az üzlet. A kedvezőtlenebb helyen lévő standok ugyanis a nyereségességhez szükséges napi 1.400 ital helyett még száz adagot is alig-alig adnak el egy nap. Van olyan büfés, aki emiatt 4 ezer euró (1 millió forint) mínusszal zárja a napot.

A válságtanácskozáson a büfések összefoglalták a Szurkolói Zóna megélénkítésére tett javaslataikat, hogy ezeket aztán benyújtsák a pangásért elsősorban felelősnek tartott városnak.
Csütörtökön mindenesetre egy újabb bejáratot nyitnak a Grillparzerstraßénál, és azoknál a standoknál, ahonnan nem lehet jól látni az óriáskivetítőket, további képernyőket szerelnek fel.
Nem panaszkodnak ugyanakkor a Práterben a Kaiserwiesén kialakított public viewing zóna vendéglátósai. Itt kilenc stand kínál osztrák sört és üdítőket. A szervező cég, az Ip-Media képviselője, Barbara Globotschnig szerint a magas árak miatt maradnak el a vendégek a Szurkolói Zónából. A Kaiserwiesén ugyanis 50 centtel olcsóbb a sör, mint a Szurkolói Zónában, míg az üdítőitalok ugyanannyiba kerülnek.
Forrás: Compress – Bécs Város Képviseleti Irodája
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Gazdaság / HR témában
Ön miként vélekedik a magyar gazdaságról?
A gazdaságunk szárnyal, határ a csillagos ég!
A gazdaságunk bár a levegőben van, magassága legfeljebb másfél méter, sebessége egy csigával azonos.
A gazdaságunk valaha szárnyalt, jelenleg a sütőben sül, zöldségkörettel.
A reformok működnek
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását