2024. május 6. - Ivett, Frida

Őrült szurkolók az Eb-n

Ahogy az a nagy világversenyeken megszokott, a szurkolók a legkülönfélébb és leghivalkodóbb módon öltözködnek, a lényeg, hogy minél feltűnőbbek, kirívóbbak, meghökkentőbbek legyenek - nincs ez másként a labdarúgó Európa-bajnokságon sem.
2008. június 12. csütörtök 07:22 - Hírextra
A legalapvetőbb, hogy mindenki nemzeti színekben pompázik, a sál, a mez, vagy az arcfestés elengedhetetlen az átlagdrukker számára. Az is természetes, hogy aki autóval érkezik az Eb-re, annak ott lobog nemzete zászlója a kocsira szerelve.

Persze nem kevés olyan "őrült" is akad, aki nem elégszik meg ennyivel, hanem minden áron ki akar tűnni a tömegből: van aki kakastaraját festette be nemzeti színűre, akad, aki úgy vágatta le a haját, hogy kopasz fején csak a "Germany" felirathoz hagyott magának hajat.

Ugyanakkor nemcsak hajviselettel lehet kitűnni. Egy lengyel fanatikus több 10 millió forintot érő autóját sem kímélte és az oldalát lefújta piros-fehérre. De vannak, akik farsangot tartanak, s az adott nemzet egy-egy jellegzetes figurájának öltöznek. Így feltűnt a lelátókon Julius Caesar, a Római Birodalom egykori vezére vagy maga Zeusz, a görögök főistene is. A svédeknél pedig többen vikingnek álltak.

Összességében egyértelműen a hollandok viszik a prímet: fapapucs, kukásmellény, kertésznadrág, paróka, arcfestés, bármi lehet rajtuk, csak narancssárga legyen. Az "oranje" drukkereinél feltűnőbb jelenségeket nem lehet találni a kontinenstornán.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sport témában
Kijutunk-e a labdarugó világbajnokságra?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását