2024. május 2. - Zsigmond

Nyugtalan életű brazilok Pekingben

A brazil labdarúgóknak szinte egy nyugodt pillanatuk sincs, amióta beköltöztek a pekingi olimpiai faluba. A dél-amerikai futball-nagyhatalom ötkarikás csapata eddig Senjangban (Shenyang) és Csinhuangtaóban (Qinhuangdao) játszotta mérkőzéseit, s több mint
2008. augusztus 17. vasárnap 19:47 - Hírextra
Miután azonban bejutottak az elődöntőbe, a brazilok áttették a székhelyüket az olimpiai faluba, hiszen a keddi meccset már Pekingben vívják az argentinokkal.

Már az első falubeli reggelijük alkalmával önkéntesek és sportolók tucatjai vették körbe Ronaldinhóékat azért, hogy autogramot kapjanak, vagy egy közös képet készíthessenek velük. Rodrigo Paiva, a csapat szóvivője szerint a helyzet odáig fajult, hogy a brazil futballzsonglőrök már egy italra sem tudnak beülni egy kávézóba anélkül, hogy pillanatok alatt ne gyűljön össze hatalmas tömeg körülöttük.

A pályafutása második olimpiáján részt vevő Ronaldinho elárulta, hogy az olimpiai faluban mindenképpen szeretne találkozni nagy barátjával, Kobe Bryanttel, mert egyrészt nagy csodálója az amerikai kosarasnak, másfelől mert a Los Angeles Lakers sztárja imádja a futballt.

A két sztár barátsága még 2006-ig nyúlik vissza, amikor a Barcelona labdarúgócsapata az Egyesült Államokban túrázott, egy évvel később pedig Bryant látogatott el a Barca egyik edzésére.

Az olimpiával kapcsolatos híreket folyamatosan online lehet hallgatni a Pont FM 88.1 Rock & Sport rádión, amit az alábbi címen lehet elérni: http://www.hirextra.hu/banners/pontfm.m3u.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sport témában
Kijutunk-e a labdarugó világbajnokságra?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását