2024. április 27. - Zita

Gastroparti Pakson

A rock, a blues, funky hazai és külföldi művelőinek részvételével rendezik meg Pakson a 16. Nemzetközi Gastroblues Fesztivált. A zene mellett a szervezők gasztronómiai élményekről is gondoskodnak - hangzott el a most először a helyszínen rendezett beharan
2008. június 12. csütörtök 14:26 - Hírextra
Az újságírókat köszöntette Hajdú János, a város polgármestere, jelen volt Gárdai György, a fesztivál főszervezője, s ott voltak a gasztronómiai és borászati programok szakemberei. Az eltelt másfél évtized bebizonyította, hogy a jó zene, az ínycsiklandó ételek, a zamatos borok nemzedékeket, családokat vonzanak, idegeneket hoznak közel egymáshoz - hangsúlyozták a felszólalók.

A fesztivál a klubprogramokkal július 1-én kezdődik és 6-ig tart, csúcspontja július 4., péntek, 5., szombat és 6., vasárnap, amikor a kiemelt zenekarok lépnek a helyszínre.

A korábbi éveknél sokszínűbb lesz a zenei kínálat. A bluestól a funkyn és jazzrockon át a rock and rollig mindenki megtalálhatja kedvenc stílusát - jelentette ki Nemes Nagy Péter, a zenei programok felelőse. Pénteken a korábbi fellépéseiről jól ismert Ian Siegal brit gitáros ezúttal saját zenekarával érkezik A világhírű amerikai LMT Connection funkyprogramjával és afro-amerikai zenészekkel érkezik.

Szombaton a Magyarországon többször járt Carl Palmer, a világ egyik legjobb dobosa lép az ESZI sportcsarnok színpadára. A nap kiemelkedő fellépője, a British Blues Quintet minden zenésze jelentős szerepet játszott a 60-as években a szigetországi blues életében.

Maggie Bell skót énekesnő kiérdemelte a "brit Janis Joplin" elnevezést. A Quintet gitárosa, Miller Anderson a Keef Hartley Band, a Savoy Brown, a Chicken Shack tagja volt. Basszusgitáros az a Colin Hodgkinson, aki Alexis Kornerrel, a fehér blues egyik királyával játszott, idén pedig Chris Rea kíséretében koncertezett Budapesten.

Billentyűs hangszereken Zoot Money játszik aki többek között Eric Burdonnel és saját együttesével szerepelt korábban. Colin Allen dobos John Mayall Bluesbreakersének ritmusfelelőse volt. A szombati programban szerepel Erja Lyytinen finn gitáros is.

Vasárnap a 60 éves Török Ádám és a 40 éves Mini, a belgrádi Rawhide, a már magyarnak számító osztrák gitáros, Ripoff Raskolnikov, valamint a Mockshow ( Muck Ferenc együttese) szórakoztatja a közönséget.

Szombaton a Makovecz Imre által tervezett Szentlélek templomban rendezik az immár hagyományos templomi koncertet, amelyen fellép valamennyi külföldi sztár fellép.

A zenei programokhoz borbarát találkozó csatlakozik, amelyen szekszárdi, villányi, tokaji, balatoni és révkomáromi borokat kínálnak. A főzőversenyre borral készült ételekkel, borkorcsolyákkal, halászlével és szabadtűzön készült ételekkel lehet nevezni. A gasztronómiai bemutatókon sajtot, sonkát, kemencés lángost és nemzetiségi ételeket lehet kipróbálni - ígérték a programszervezők.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Életmód témában
Drogok legalizálása?
Igen
Egyes fajtákat, rendezett, ellenőrzött körülmények között igen
Soha!
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását