2024. május 10. - Ármin, Pálma

Az olaszok utolsó esélye

A hollandoktól elszenvedett 3-0-ás vereség után érdemben csakis a győzelem segíthet a világbajnoki címvédő olaszokon a labdarúgó Eb második csoportkörében, pénteken, amikor a románok ellen játszanak az úgynevezett "halálcsoportban".
2008. június 12. csütörtök 12:41 - Hírextra
A C betűjelű négyesből, amelyben a kiváló erőt képviselő hollandok mellett az Európa-bajnok franciák is szerepelnek, az Eb előtt alapvetően a nyolc közé várták Itália nemzeti csapatát. Ehhez képest rögtön a nyitányon kudarcot vallott Roberto Donadoni legénysége, s már akkor is csaknem reménytelen helyzetbe kerülne, ha döntetlenre végezne az első csoportmeccsen a franciákkal gól nélküli döntetlent játszó románokkal, egy újabb vereség pedig gyakorlatilag meg is pecsételné a sorsát.

"Ez egy klasszikus élet-halál harc lesz" - érzékeltette a tét nagyságát a taljánok védője, Gianluca Zambrotta. "A maximumot kell nyújtanunk, megküzdve minden egyes labdáért. Számunkra kizárólag a győzelem az elfogadható eredmény."

"A hollandok ellen volt öt vagy hat helyzetünk, ám mindet kihagytuk, a románokkal szemben ilyet már nem engedhetünk meg magunknak" - így Luca Toni, az olaszok első számú gólfelelőse, aki a bemutatkozó meccsen személyesen is nagyon rossz példával járt elöl a lehetőségek elpuskázásában.

"Úgy gondolom, hogy az olaszok elleni mérkőzésünk olyan lesz, mint a franciák elleni, vagyis hasonlóképpen nehéz, de védekezni fogunk foggal-körömmel. Fizikailag mi is nagyon jó állapotban vagyunk, viszont riválisunk tapasztaltabb nálunk" - érzékeltette a rájuk váró feladat komolyságát a kiváló támadó Adrian Mutu, aki Tonival korábban együtt játszott a Fiorentina csapatában. Az olasz stílust azonban nem csupán ő ismerheti testközelből, hanem mások is a román válogatottból, hiszen éppen féltucatnyian vannak, akik megfordultak az ottani bajnokságban, vagy jelenleg is a Serie A-ban futballoznak.

"A helyzet kedvezhet nekünk, a nyomás az olaszokon van" - jelentette ki a "taljánok" egyike, az olasz bajnok Internazionaléban játszó, a román válogatottban a csapatkapitányi tisztet betöltő Christian Chivu.

Amúgy a babonára fogékonyak, avagy éppen a számmisztikában hinni hajlamosak az olasz-román összecsapásban meglelhetik a maguknak való ínyencségeket, amennyiben péntek 13-ára esik, és ez a mérkőzés éppen a 13. a sorban a 13. labdarúgó Európa-bajnokságon...

C csoport, 2. forduló:

Olaszország-Románia, péntek 18 ó:
---------------------------------
Zürich, Letzigrund Stadion, v.: Tom Henning Övrebö (norvég)
A várható kezdőcsapatok:
Olaszország:
------------
Gianluigi Buffon - Gianluca Zambrotta, Giorgio Chiellini, Andrea Barzagli, Fabio Grosso - Gennaro Gattuso, Daniele De Rossi, Andrea Pirlo, Mauro Camoranesi - Luca Toni, Antonio Di Natale
Románia:
--------
Bogdan Lobont - Cosmin Contra, Stefan Radu, Dorin Goian, Gabriel Tamas - Cristian Chivu, Paul Codrea, Mirel Radoi, Ciprian Marica - Adrian Mutu, Banel Nicolita
A csoport állása:
-----------------
1. Hollandia 1 1 0 0 3-0 3 pont
2. Franciaország 1 0 1 0 0-0 1
Románia 1 0 1 0 0-0 1
4. Olaszország 1 0 0 1 0-3 0
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sport témában
Kijutunk-e a labdarugó világbajnokságra?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását