2024. május 2. - Zsigmond

Amerika átáll a digitális televíziózásra

Az amerikai háztartások jelentős része még nem készült fel a digitális televíziózásra, ha ma történne a jövő februárra tervezett átállás, országosan 35 millió háztartásban sötétülnének el régi, analóg antennás készülékek.
2008. június 12. csütörtök 09:14 - Hírextra
Az Egyesült Államokban 2009. február 17-től az adóállomások teljesen átállnak a digitális műsorszórása, megszűnik a hagyományos, analóg jelek sugárzása.

A szerdai The Washington Post szerint a digitális átállás összesen 70 millió háztartást "fenyeget", ennyi helyen tévéznek analóg antennákkal a 300 milliós országban. Ezen háztartások fele ma még nem tudná követni a technikai fejlődést. Jövő februártól választaniuk kell: vásárolnak egy konvertert, beszereznek egy digitális tévékészüléket vagy előfizetnek kábel-, esetleg műholdas szolgáltatásra.

John Shimkus illinois-i republikánus képviselő a napokban a washingtoni kongresszusban aggodalmát fejezte ki, hogy az érintett amerikaiak kétharmada nem tudja, mit kell tenni az átálláshoz. Egy friss felmérés szerint az amerikaiaknak csak a fele hallott arról, hogy a kormány kuponokat oszt, amelyekkel olcsóbban beszerezhetők a konverterek (ez teszi képessé az analóg készülékeket a digitális adások vételére).

A digitális átállás sokakat azok közül is megzavar, akiknek nincs szükségük semmilyen átalakítóra. Az ilyen válaszolók 30 százaléka jelezte, hogy megteszi a szükséges lépéseket. Az amerikai kormány másfél milliárd dolláros program keretében 40 dolláros kuponnal segít minden analóg antennás háztartást a konverterek megvételében.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Külföld témában
Mit várhatunk Joe Biden elnökségétől?
Visszatér a józan ész a Fehér Házba
Újra jön a neoliberalizmus
Semmi nem változik
Biden megbuktatja az európai féldemokráciákat
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását