2024. május 2. - Zsigmond

Új kamerarendszer Győrben

Befejeződött a mai kornak megfelelő, korszerű kamerarendszer kiépítésének első üteme Győrött - erről szerdán sajtótájékoztatón számoltak be a városi rendőrkapitányságon.
2008. június 11. szerda 15:02 - Hírextra
Horváth Csaba rendőrkapitány az MTI-nek elmondta: a győri belvárosban korábban is működött térfigyelő rendszer, de az mára elavult. A városi kapitányság pályázaton nyert hárommillió forintból további öt kamerát helyezett el frekventált helyeken és megoldották a kamerák folyamatos felügyeletét is azzal, hogy a központot a rendőrség épületébe helyezték. Ennek kivitelezését egy győri biztonságtechnikai cég támogatásként ajánlotta fel.

Az alezredes közölte, a rendőrségi törvény változásával január elsejétől csak a rendőrség üzemeltethet térfigyelő rendszert szigorú előírások szerint, csak aktív vagy nyugállományú rendőr végezheti a megfigyelést.
A kapitány elmondta, hogy a fejlesztés nem áll le, a győri önkormányzat 15 millió forintot szavazott meg erre a célra és elfogadták az általuk elfogadott projekttervet is, így szeptemberig további öt helyszínen helyeznek el kamerákat.

Németh Zoltán győri alpolgármester hozzáfűzte, a támogatás nemcsak egyszeri alkalomra szólt, jövőre is legalább ugyanekkora összeg áll majd rendelkezésre erre a célra, így belátható időn belül mindenhova sikerül kamerát telepíteni, ahol azt a rendőrség szükséges tartja.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását