2024. április 20. - Tivadar

Szeméttelepen landoltak a tablók

Több mint száz középiskolás tabló került a szeméttelepre a nagykanizsai Thúry szakközépiskolából - írta szerdai számában a Zalai Hírlap.
2008. június 11. szerda 10:14 - Hírextra
A történtekről Csordásné Láng Éva, a Thúry György Kereskedelmi és Vendéglátó Szakközép- és Szakmunkásképző iskola igazgatója a lapnak azt nyilatkozta: azért rendelték el a "lomtalanítást", mert az intézményben felszaporodott a ballagási tablók száma. A képeket kezdetben a padláson tárolták, ahol a madárpiszok miatt megrongálódtak, majd a nyirkos pincébe kerültek, ahol tovább romlott az állapotuk.

Csordásné szerint a dokumentumok tulajdonosai - mivel ők fizettek érte - az egykori osztályközösségek, így az ő feladatuk lenne a rendbetételük is. Most viszont, amikor ismét költeni kellene a restaurálásra, a tablókon szereplő egykori tanárokat, diákokat nehéz előkeríteni: 15 esztendőn keresztül senki sem reagált a felhívásokra.

A szeméttelepre szállított százhárom tablóról digitális képek készültek, amelyeket az archívumban tárolnak - írta a Zalai Hírlap.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását