2024. április 29. - Péter

Kiskunhalasi tévévita

Az országos elismerést kapott kiskunhalasi televízió főszerkesztőjének, Kristóf Imrének az indok nélküli leváltása ellen szerveztünk demonstrációt - mondta szerdán az MTI-nek Szabó Károly, az MSZP kiskunhalasi önkormányzati képviselő-csoportjának képvisel
2008. június 11. szerda 16:45 - Hírextra
A szocialista politikus elmondta: Komáromi Szilárddal, az SZDSZ önkormányzati képviselőjével közösen szervezték meg a keddi demonstrációt, amin közel százan vettek részt.
Szabó Károly beszámolt arról: a képviselő-testületben többségben lévő Fidesz-frakció döntött arról, hogy létrehozza a Halasi Városgazda Zrt.-t, melybe a városi cégekkel együtt a városi televíziót működtető és a helyi lapot kiadó Halas Média Kft.-t is beolvasztották.
Ha ez a város gazdasági társaságainak jobb működését szolgálja, nem is biztos, hogy rossz döntés, de az új cég egyértelműen egy Fidesz-centrum - fűzte hozzá a képviselő. Szabó Károly ennek bizonyítékaként hozta fel azt, hogy a legutóbbi népszavazás idején a helyi kampányt irányító team a cégnél működött.
Szabó Károly sajátosnak nevezte, hogy éppen akkor váltják le Kristóf Imre főszerkesztőt, amikor az általa vezetett televízió híradóját, a Győrben rendezett Helyi Televíziók Országos Egyesületének találkozóján, második hellyel ismerték el.
Szarvas László, a Halas Média Kft. ügyvezetője az MTI-nek elmondta: 2008. februárjában a kiskunhalasi képviselő-testület döntött úgy, hogy egy holding szervezetbe integrálja a város tulajdonában lévő társaságokat.
A képviselő-testület Szarvas Lászlót, az akkor még ügyvezető-főszerkesztő Kristóf Imre mellé, a munkáltatói jogokat is gyakorló társügyvezetőnek nevezte ki.
Szarvas László az április 21-ei értekezleten bejelentette, hogy leváltja Kristóf Imrét a főszerkesztői beosztásából, de ügyvezetőként továbbra is számít munkájára. A kettős ügyvezetés Szarvas László szerint konfliktushoz vezetett, ezért a cég normális működése érdekében további változtatásra volt szükség.
Szarvas László beszámolt arról, hogy egyezségre jutottak Kristóf Imrével, aki kedden, az előző évben felvett munkabérének az átlagát alapul véve, egy évi fizetését, közel 4 millió forintot vett fel és távozott.
Kristóf Imre aláírt egy nyilatkozatot, mely szerint semmilyen követelése nincs, és munkaügyi keresetét is visszavonja - mondta az ügyvezető.
Szilágyi Pál, a Fidesz önkormányzati képviselője elmondta: a gazdasági társaságon belüli személyi kérdések a cégvezetés hatáskörébe tartoznak, ebbe a képviselő-testület nem szól bele.
A fideszes képviselő hangsúlyozta: a szocialistáknak és a szabaddemokratáknak is tudomásul kell venni, hogy a városi televízió egy közszolgálati televízió, melynek hiteles tájékoztatást kell adnia minden kiskunhalasi polgár számára.
Kristóf Imrét nem sikerült az MTI-nek elérni.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását