2024. április 24. - György

Kínai hallgatók a főiskolán

Megérkezett a kínai diákok első csoportja szerdán a Szolnoki Főiskolára; a tizenöt hallgató egy előkészítő program után szeptemberben költségtérítéses formában kezdheti meg tanulmányait a felsőfokú intézményben - közölte a főiskola angol nyelvű üzleti kép
2008. június 11. szerda 18:01 - Hírextra
A költségtérítéses hallgatók toborzását a főiskola Kínában élő képviselője végzi, és az ő munkájának eredménye a most Szolnokra került diákok felvétele. A felvételről a döntéseket az április első felében lefolytatott interjúk alapján hozták meg - tette hozzá Szacsúri László.

A kínai fiatalok az előkészítő sikeres befejezése után két, angol nyelven oktatott alapképzési szakon - a nemzetközi gazdálkodási és a turizmus-vendéglátás szakon - tanulnak, a diplomát az előkészítővel együtt, négy év alatt szerzik meg.

A Szolnoki Főiskola angol nyelvű üzleti képzéseinek vezetője elmondta, valamennyi felvételt nyert hallgató úgy nyilatkozott, hogy a diploma megszerzése után vissza kíván térni hazájába.
A magyar felsőfokú oktatási intézmény kínai képviselője június végére újabb huszonöt-harminc jelentkezőt ígér, akik közül előreláthatóan többen is elkezdhetik a képzést idén szeptembertől.

A képviselő jutalékát a diákok tandíjából a sikeresen elvégzett félévek után kapja, és ez érdekeltséget teremt arra, hogy a vele való együttműködés tartós és folyamatos legyen - jegyezte meg Szacsúri László.

A hallgatók toborzása mellett a Szolnoki Főiskola 2007 szeptemberétől egy másik vonalon is megkezdte kiépíteni kínai kapcsolatait, amikor az intézmény rektora egy hivatalos magyar delegáció tagjaként járt az ázsiai ország több nagyvárosában. Ennek folyományaként a Szolnoki Főiskola már együttműködési megállapodás kötött többek között a Tiencsini Kereskedelmi Egyetemmel, a Shanszi Egyetemmel a közös tudományos munkáról, oktatók és hallgatók cseréjéről, illetve kínai állami ösztöndíjak megpályázásáról.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását