2024. május 4. - Mónika, Flórián

Elhalasztanák a rakpartlezárást Óbudán

Óbuda három héttel elhalasztaná a rakpart lezárását a kerületiek és a Sziget fesztiválra látogatók érdekében - közölte Bús Balázs (Fidesz) polgármester szerdán a helyszínen tartott sajtótájékoztatóján.
2008. június 11. szerda 15:38 - Hírextra
Utalt arra, hogy a fővárosi önkormányzat tervei szerint augusztus 1-jével lezárnák a budai alsó rakpart Margit híd és Mozaik utca közötti szakaszát, éppen két héttel a Sziget fesztivál kezdete előtt.

Mivel ugyanerre az időre esik a Bécsi út egyik szakaszának a felújítása is, a térségben kritikussá válhat a közlekedés és a parkolás. A polgármester arra hívta fel a figyelmet, hogy a programokra érkező közel félmillió látogató "nem elhanyagolható része" autóval érkezik.

Emlékeztetett arra is, még szeptemberben arra kérték Demszky Gábor (SZDSZ) főpolgármestert, hogy akkor adjon engedélyt rendezvényekre, ha a parkolóhelyeket is biztosítani tudja a főváros.

Bús Balázs közölte: kifogásolják, hogy a főváros a döntés meghozatala előtt érdemben nem vizsgálta az intézkedések hatásait, ezért a várható negatív következményekért a fővárosi városvezetésnek kell a felelősséget vállalnia. Elmondta, csütörtökön tárgyalóasztalhoz ülnek a főváros és a kivitelező képviselőivel.

A polgármester bejelentette, ha főváros nem halasztja el a rakparti felújítás megkezdését, akkor kénytelenk lesznek megvizsgálni annak lehetőségét, milyen korlátozásokat vezethetnek be az óbudaiak védelmében. Bús Balázs ennek részleteiről nem kívánt nyilatkozni, ám a kiosztott sajtóanyag utal arra, hogy a kerület önálló közterület-felügyeletet működtet, így például a szabálytalankodókkal szemben határozottabban tud majd eljárni.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását