2024. május 15. - Zsófia, Szonja

Döntő meccs előtt a házigazdák

Javítania kell a társházigazda osztrákok futballválogatottjának, ha nem akar időnek előtte búcsúzni a saját Eb-től: erre a lengyelekkel vívandó csütörtök esti mérkőzés kínál lehetőséget, amivel azonban nem lesz egyszerű élniük a "sógoroknak", akiknél egy
2008. június 11. szerda 18:11 - Hírextra
Még akkor sem, ha a B csoportos meccsek első körében Ausztria nemzeti csapata nagyszerűen helytállt, s csak kevés hiányzott ahhoz, hogy egyenlítsen a horvátokkal szemben a végül 1-0-ra elveszített találkozón. A vasárnap erejükön felül teljesítő vendéglátók az újabb bécsi meccsen azokkal a lengyelekkel csapnak össze, akik az Eb legfőbb esélyesei közé tartozó német együttestől kaptak ki 2-0-ra, de alighanem ők is úgy vannak vele, hogy ennyire hervatagon még egyszer nem fognak játszani.

Josef Hickersberger, a hazaiak szövetségi kapitánya azonban bizakodó:
"Tisztában vagyunk vele, hogy döntő mérkőzés következik, de nemcsak a mi számunkra, hanem a lengyeleknek is. Mindent vagy semmit alapon fogunk küzdeni, s le akarjuk győzni őket, ehhez az elejétől vállalnunk kell minden kockázatot."

A lengyelek a lelki sebeken talán már túlvannak, csapatkapitányuk, Maciej Zurawski azonban combsérülése miatt az osztrákok ellen nem léphet pályára. Egyik legjobbjuk, a csatár Ebi Smolarek társai nevében is fogalmazott, amikor ezt mondta:

"Hogy bármilyen esélyünk maradjon, le kell győznünk Ausztriát, s akkor még ott van Horvátország is a záró csoportmeccsen. A horvátokat is meg kell majd vernünk, ami szintén nem ígérkezik könnyűnek."

Viszont a nem távoli múltból pozitív élményük a lengyeleknek van, merthogy ők nyerték a legutolsó két válogatott meccset: 2005-ben 3-2-re, 2004-ben pedig 3-1-re, ez utóbbit ráadásul az osztrák fővárosban.

A csütörtöki mérkőzés magyar vonatkozása, hogy helyet kapott a kezdőcsapatban az osztrák-magyar Garics György is. Várhatóan a középpályás sorban debütál a szombathelyi születésű, az olasz Napoliban légióskodó 24 éves labdarúgó.

B csoport, 2. forduló:

Ausztria-Lengyelország, csütörtök 20:45 ó
-----------------------------------------
Bécs, Ernst Happel Stadion, v.: Howard Webb (angol)
A várható kezdőcsapatok:
Ausztria:
---------
Jürgen Macho - Sebastian Prödl, Martin Stranzl, Emanuel Pogatetz - Garics György, Christian Leitgeb, Andreas Ivanschitz, Rene Aufhauser, Umit Korkmaz - Roman Kienast, Erwin Hoffer
Lengyelország:
--------------
Artur Boruc - Marcin Wasilewski, Jacek Bak, Michal Zewlakow, Jakub Wawrzyniak - Mariusz Lewandowski, Dariusz Dudka, Wojciech Lobodzinski, Jacek Krzynowek - Roger Guerreiro, Ebi Smolarek
A csoport állása:
----------------
1. Németország 1 1 0 0 2-0 3 pont
2. Horvátország 1 1 0 0 1-0 3
3. Ausztria 1 0 0 1 0-1 0
4. Lengyelország 1 0 0 1 0-2 0
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sport témában
Kijutunk-e a labdarugó világbajnokságra?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását