2024. április 26. - Ervin

Az OEP nem finanszírozza a koraszülött-ellátást

Az Országos Egészségbiztosítási Pénztár (OEP) a teljesítményvolumen-korlát miatt nem hajlandó finanszírozni a koraszülött-ellátás egy részét - mondta Pesti Imre, a Fidesz országgyűlési képviselője szerdán az MTI-nek.
2008. június 11. szerda 17:50 - Hírextra
A párt szakpolitikusa annak kapcsán nyilatkozott, hogy a Semmelweis Egyetem II. számú Szülészeti és Nőgyógyászati Klinikájának vezetője a Magyar Hírlap szerdai számában úgy nyilatkozott: attól tart, ha így megy tovább, összeomlik a koraszülött-ellátó rendszer.

Pajor Attila klinikaigazgató a lapnak elmondta azt is: munkájukat egyre nehezebb elvégezniük, mert a koraszülöttek ellátásában is érvényes a 2005-ben bevezetett úgynevezett teljesítményvolumen-korlát, amely fölött ugyan elismeri, de ma már nem fizeti az ellátást az Országos Egészségbiztosítási Pénztár.
Pesti Imre hangsúlyozta: furcsa, hogy a kormány jó néhány koraszülött-ellátással foglalkozó osztályt és intézményt zárt be, többek között a Schöpf-Merei kórházat. Véleménye szerint a Schöpf-Merei kórházat újra lehetne indítani.

Kiemelte azt is: a szakmai kollégium szerint olyan kapacitásszűkítést hajt végre a kormány, amely többek között a koraszülött- ellátást is veszélyezteti.

A fideszes politikus felidézte a II. számú Szülészeti és Nőgyógyászati Klinika professzorának nyilatkozatát, miszerint nem tudják, hogy meddig képesek finanszírozni saját zsebből, a dolgozók bérének egy részéből a koraszülött-ellátást.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását