2024. május 1. - Munka Ünnepe , Fülöp, Jakab

Fontosabb a profit, mint a gyermekek ellátása

A Fidesz szerint elfogadhatatlan, hogy az egészségügyi kormányzat számára a profitérdek fontosabb, mint a gyermekek megfelelő kórházi ellátása - mondta a párt szakpolitikusa vasárnap Budapesten.
2008. február 3. vasárnap 14:24 - Hírextra

"A profitérdek, a profitéhség, valamilyen egészen gátlástalan üzleti magatartás ma már előrébb való, mint a magyar egészségügyi ellátás, vagy akár a gyermekellátás" - jelentette ki sajtótájékoztatóján Pesti Imre fideszes országgyűlési képviselő.

A politikus elfogadhatatlannak nevezte, hogy a Heim Pál gyermekkórház nem kapott pluszforrást a több beteg ellátására, és "adminisztratív okok miatt" nem kapja vissza bizonyos ellátási kapacitások finanszírozását, s nem stabilizálják az intézményt. A kórház havonta 50-60 millió forinttal kevesebbet kap a gyermekellátásra, mint kellene - mutatott rá.

Ugyanakkor - mint mondta - a magántulajdonban lévő HospInvest kórházüzemeltető cég által privatizálni szándékozott kazincbarcikai kórház kap pluszvolument.

Közölte: a gyermekellátás feladatainak döntő részét a Heim Pál gyermekkórház látja el, ahol nem csak a fővárosi és a régió gyermek betegeit fogadják, hanem az ország minden pontjáról érkeznek ide gyógyításra szorulók. Sok betegségfajtát csak itt tudnak kezelni - mondta a politikus.

Ennek ellenére a kórház nem kapott a súlyponti besorolást, folyamatosan alulfinanszírozott, 2007 elejétől csődközeli állapotban van - tette hozzá.

Pesti Imre szerint az a 400 millió forint, amit a kormány egészségügyi kommunikációra akar költeni "jócskán elég lenne arra", hogy a Heim Pál gyermekkórház anyagi helyzete rendeződjön.

A politikus emlékeztetett: a gyermekellátásban az átalakítás előtt 2074 kórházi ágy volt, a 2006-os átalakítás után ez a szám 1047-re csökkent.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását