2024. május 3. - Tímea, Irma

A németeket egy győzelem választja el a legjobb nyolctól

A B csoport csütörtöki rangadójának, a horvát-német összecsapásnak a győztese várhatóan már a legjobb nyolc közé kerül a labdarúgó Európa-bajnokságon, így aztán különösen éles harc várható a klagenfurti találkozón.
2008. június 11. szerda 14:47 - Hírextra
A csapatok egyformán győzelemmel kezdtek, ám távolról sem ugyanolyan jó teljesítménynek köszönhetően. Amíg ugyanis a német válogatott meggyőző produkcióval verte a lengyeleket (2-0), addig a horvát együttes csak nyögvenyelősen tudta egyetlen góllal (1-0) legyűrni a svájciakkal társrendező osztrákok kétségtelenül harcosan játszó, de alapvetően szerény tudású legénységét.

Az nyilvánvaló, hogy a horvátok hasonló produkciója édeskevés lesz a németekkel szemben, akik a szokásos harci szellemmel felvértezve, emellett olykor még tetszetős futballt is előadva magabiztosan kerekedtek fölébe első csoportriválisuknak.

"A második meccs után már könnyebb lesz az Eb-státuszunkról beszélni, most azt mondhatom, tudunk még javulni, és képesek vagyunk olyan szinten futballozni, hogy legyőzzük a horvátokat is" - nyilatkozta a csütörtöki fellépést megelőző sajtótájékoztatón Michael Ballack csapatkapitány, aki egyúttal jelezte: soros ellenfelükre nagyon kell ügyelniük, hiszen ambiciózus együttesről van szó, amely a selejtezők során kétszer is megverte az angolokat. "Sokkal támadóbb szellemű futballt fognak ellenünk játszani, mint a lengyelek" - prognosztizált Ballack.

Óvatossága mögött alighanem megbújik a statisztikai mérleg: miközben ugyanis a lengyelek sosem nyertek még a németek ellen, a horvátok egyszer már törtek borsot az orruk alá világversenyen. Jelesül: miután az 1996-os Eb-n a legjobb nyolc között német siker született (2-1), addig két évvel később, a vb negyeddöntőjében a horvátok diadalmaskodtak (3-0). Érdekesség, hogy a horvátok mostani szövetségi kapitánya, Slaven Bilic mindkét említett mérkőzésen játszott.

"Ha legjobbunkat nyújtjuk, megvan a reális esélyünk rá, hogy már most továbblépjünk. Le kell, és le is tudjuk győzni a németeket" - mondta Bilic.

B csoport, 2. forduló:
Horvátország-Németország, csütörtök 18 ó
----------------------------------------
Klagenfurt, Wörthersee Stadion, v.: Frank De Bleeckere (belga)
A várható kezdőcsapatok:
Horvátország:
-------------
Stipe Pletikosa - Vedran Corluka, Robert Kovac, Dario Simic, Josip Simunic - Darijo Srna, Niko Kovac, Luka Modric, Niko Kranjcar - Ivan Rakitic - Ivica Olic
Németország:
------------
Jens Lehmann - Philipp Lahm, Per Mertesacker, Christoph Metzelder, Marcell Jansen - Clemens Fritz, Torsten Frings, Michael Ballack, Lukas Podolski - Miroslav Klose, Mario Gomez
A csoport állása:
-----------------
1. Németország 1 1 0 0 2-0 3 pont
2. Horvátország 1 1 0 0 1-0 3
3. Ausztria 1 0 0 1 0-1 0
4. Lengyelország 1 0 0 1 0-2 0
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sport témában
Kijutunk-e a labdarugó világbajnokságra?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását