2024. május 5. - Györgyi

Már a NOB-nál a Debrecen jelentkezése

Schmitt Pál, a Magyar Olimpiai Bizottság (MOB) elnöke csütörtökön írásban tájékoztatta a Nemzetközi Olimpiai Bizottságot és annak elnökét, Jacques Rogge-ot, hogy a szervezet támogatja Debrecen pályázatát a 2010-ben első alkalommal sorra kerülő ifjúsági öt
2007. augusztus 30. csütörtök 19:04 - Hírextra
A MOB elnöksége keddi, rendkívüli ülésén döntött úgy, hogy a hajdúsági város rendezési törekvései mögé áll.

A nemzeti olimpiai bizottságoknak augusztus 31-ig, azaz péntekig kell megnevezniük a rendezés iránt érdeklődő városokat, majd a jelentkezőknek egy hét múlva kell benyújtaniuk pályázataikat. A NOB szakértőkből álló testülete november 12-én a beküldött anyagok alapján kiválasztja azokat a pályázókat, amelyek hivatalosan kandidáló városokká válnak. December 3. és 18. között a NOB értékelő bizottsága végiglátogatja az első körben kiválasztott városokat, majd 2008 január végére ugyanez a testület elkészíti jelentését. A NOB tagjai jövő február közepéig levélben szavaznak a rendező városra, melynek kilétét a hónap végén jelentik be.

A NOB a júniusi, guatemalavárosi kongresszusán döntött arról, hogy 2010-től a 14-18 éves korosztály számára egy új világversenyt rendez. Az esemény túlnövekedését megelőzendő arról is határozat született, hogy az ifjúsági olimpia programján 15 sportág szerepel – többek között az atlétika, az úszás, a torna, a birkózás, az ökölvívás, a cselgáncs, a labdarúgás, a kézilabda, a kosárlabda és a röplabda –, a versenyzők létszáma pedig nem haladhatja meg a 4000 főt.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sport témában
Kijutunk-e a labdarugó világbajnokságra?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását