2024. március 29. - Auguszta

Nyilvános Orbán levele

Nyilvánosságra került Orbán Viktor június 9-én kelt levele Fodor Gábornak, az SZDSZ elnökének. A levelet a Fidesz jutatta el a hírügynökségeknek kedden délután. Orbán Viktor a levélben azt írja "a mi felelősségünk,(...) hogy előbbre hozzuk-e az ország sik
2008. június 10. kedd 19:34 - Hírextra


Tisztelt Elnök Úr!
Először is engedje meg, hogy ezúton gratuláljak a Szabad Demokraták Szövetségének elnökévé történt megválasztásához.

Az elmúlt esztendőben pártjaink számos vitát folytattak le egymással, nagyon sok fontos kérdésben foglaltak el különböző, egymással ellentétes álláspontot, most azonban a legfontosabb kérdésben minden bizonnyal egyetértünk: Magyarországnak ki kell törnie az egyre mélyülő gazdasági válságból, Magyarország gazdaságát növekedési pályára kell állítanunk.
A történelem úgy hozta, hogy mostanra a mi felelősségünk lett, hogy biztosítsuk Magyarország számára a kiutat a válságból, hiszen a kisebbségi kormány a saját hatalmi harcaival van elfoglalva. A mi felelősségünk, hogy újra növekedési pályára állítsuk a gazdaságot és a mi felelősségünk, hogy megállítsuk rohamos tempójú lemaradásunkat régióbeli és európai vetélytársainkkal szemben. Ehhez azonban mielőbbi érdemi lépések, mielőbbi érdemi döntések szükségesek. A világgazdasági folyamatok, az üzemanyag vagy az élelmiszer árának robbanása nem fogják kivárni két év kisebbségi kínlódását és parlamenti semmittevését. Most különösképpen igaz a mondás: aki időt nyer, életet nyer.

Jelentős adócsökkentéssel, egymillió új munkahely teremtésével, valamint a korrupció visszaszorításával úrrá tudunk lenni a válságon. Ugyanakkor tudjuk, hogy ezen lépések megtételéhez a kisebbségi kormány sem akarattal, sem erővel, sem pedig felhatalmazással nem rendelkezik.

A mi felelősségünk, hogy ezen lépések megtörténnek-e, hogy előre hozzuk-e Magyarország sikerét. Mi készek vagyunk az együttműködésre, hiszen ma Magyarország számára az előrehozott választás egyben az előrehozott siker is. Az ehhez szükséges teendők megvitatása érdekében javasolok Elnök úrnak egy mielőbbi személyes találkozót.

Budapest, 2008. június 9.
Tisztelettel:
Orbán Viktor
Forrás: MTI-OS
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását