2024. május 2. - Zsigmond

Esélylatolgató: Görögország - Svédország

Képzeljük el, ahogy a görög istenek alászállnak az Olümposzról és lesiklanak egészen a Salzburgot körülvevő hegyek lábaihoz, a Wals-Siezenheim stadionba. Szép komótosan futballcsukát húznak, felöltik a mezeket — és játszanak egy jó meccset a svédekk
2008. június 10. kedd 19:28 - Gedei Szilárd
Hellász megingathatatlan szurkolói valahogy így képzelik el a ma estét. A jóval hűvösebb északiak azonban nem osztják ezt az elképzelést, sőt, ők sokkal jobban szeretnék látni saját, különbejáratú isteneiket a csúcson: mondjuk Ibrahimovicot, vagy Henke Larssont. Merthogy ők fogják rohamozni a nem kevésbé hősies Nikopolidisz kapuját, amihez a portásnak is lesz egy-két szava. A címvédő alapemberei egyébként nem nagyon változtak a négy évvel ezelőtti siker óta, mindössze az akkori csapatkapitány, Zagorakisz ment nyugdíjba.

A svédeknél viszont sokadszorra is visszatért a nagy öreg, Larsson, aki ha csak feleakkora gólt szerez, mint négy éve a bolgárok ellen — szerintem mindenki emlékszik arra az óriási csukafejesre —, akkor is esélyes a legszebb öt gól egyikére.

Mindkét csapatnak nyernie kell(ene), hiszen még egy spanyolok elleni derbi is vár rájuk, de három pontot csak az egyik csapatnak osztanak, s ez a szakértők szerint a svéd lesz. Főleg akkor, ha a derék görögök úgy játszanak, mint néhány hete nálunk, a Puskás Stadionban. A svéd középpálya kifejezetten erősnek tűnik, a görögöknek meg fog gyűlni a bajuk a labdatartással is.

Nézzük, kik lesznek a meccs főszereplői! A Hírextra.hu pontozta a várható kezdőcsapatokat:



Esélyek: Görögország: 30 % döntetlen: 25 % Svédország: 45 %

a Hírextra.hu tippje: 0-1

Akik kulcsemberek lehetnek: Nikopolidisz, Dellasz, Gekasz, illetve Ibrahimovic, Wilhelmsson, Kallström.
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sport témában
Kijutunk-e a labdarugó világbajnokságra?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását