2024. április 28. - Valéria

Ismét gyanúsított a vád alól felmentett férfi

A nyomozóhatóság ismét a bűnügy gyanúsítottjaként hallgatta ki azt a 22 éves férfit, akit a Szegedi Ítélőtábla jogerősen felmentett egy 15 éves kiskőrösi lány meggyilkolásának vádja alól - közölte a rendőrség kedden az MTI-vel.
2008. június 10. kedd 14:26 - Hírextra
A Szegedi Ítélőtáblán március 7-én, aljas indokból elkövetett emberölés vádja alól jogerősen felmentett férfit ismét a gyilkosság gyanúsítottjaként hallgatta ki a rendőrség, de a férfi nem tett vallomást - mondta a Bács-Kiskun Megyei rendőr-főkapitányság szóvivője.

Mihályné Bornemisza Eleonóra őrnagy közölte: a gyilkosság ügyében a Szegedi Fellebbviteli Főügyészség perújítási nyomozást rendelt el, melyet a Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság folytat le.

Ha a nyomozás befejeződik, az iratokat megküldik Szegedre, és amennyiben helyt adnak a perújításnak, a bíróság dönthet majd a gyanúsított előzetes letartóztatásáról - fűzte hozzá a szóvivő.

Hegedűs György, a Szegedi Ítélőtábla tanácsvezető bírója a márciusban hozott felmentő ítélet indoklásakor kiemelte: bár a vádlott a nyomozás során, védője jelenlétében hat alkalommal tett beismerő vallomást -, amit a bírósági szakban visszavont -, kétséget kizáróan nem bizonyítható, hogy ő követte el a bűncselekményt.

Az ítélőtábla tanácsa osztotta az első fokon eljáró Bács-Kiskun Megyei Bíróság álláspontját abban, hogy a bűncselekmény nem történhetett úgy, ahogy azt a vádlott előadta. A bíróság abban egyetértett az első fokú felmentő ítélet hatályon kívül helyezését kezdeményező ügyésszel, hogy nyomozati szakban mulasztások történtek az ügyben.

Mihályné Bornemisza Eleonóra őrnagy beszámolt arról, hogy a 2006. szeptember 27-én meggyilkolt 15 éves kiskőrösi lány ruháján egy másik férfi vérét azonosították be, ennek alapján a férfit őrizetbe vették. Ő elismerte, hogy jelen volt a gyilkosságnál, de az akkor még vádlottként letartóztatásban lévő férfira tett terhelő vallomást. A Szegedi Ítélőtábla ennek ellenére nem tehetett mást, mint felmentette a vádlottat.

Az eljárás adatai szerint 2006. szeptember 27-én az akkor 21 esztendős férfi és a későbbi áldozat nagyobb társaságban egy tanyán ünnepelt. Az esti órákban a lány, a vádlott és barátja hazaindultak, de a lány nem érkezett meg szülei házához; elföldelt holttestét másnap egy közeli szőlőben találták meg. A szakértői vizsgálatok szerint a lányt bántalmazták, majd megfojtották.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását