2024. április 20. - Tivadar

Adócsökkentés csak belső forrásból!

A kormány és az MSZP vezetésének konzultációján az eddigi felszólalók egyetértettek abban, hogy egy esetleges adócsökkentés fedezetét nem a költségvetési kiadások - a szociális támogatások, vagy a nyugdíjakra fordított összeg - csökkentésével, hanem az a
2008. június 10. kedd 17:03 - Hírextra
Daróczi Dávid kormányszóvivő erről azután beszélt, hogy megtartotta előadását Veres János pénzügyminiszter, Bajnai Gordon nemzeti fejlesztési és gazdasági miniszter, valamint Szűcs Erika szociális miniszter a dobogókői konzultáció első napján, kedden.

A szóvivő emlékeztetett arra, hogy a tanácskozáson annak az útját keresik, hogyan lehet nagyobb gazdasági növekedést elérni úgy, hogy az intézkedések az államháztartási egyensúlyt és szociális biztonságot ne veszélyeztessék.

Mint mondta, ennek eszköze lehet a munkára rakodó közterhek jelentős csökkentése, valamint az adórendszer egyszerűsítése.

Daróczi Dávid közölte: téma volt, hogy Magyarországon az egyik legnagyobb probléma az alacsony foglalkoztatottsági szint, különösen az alacsony képzettségűek körében. Hozzátette: a munkavállalást ösztönözni a közhasznú foglalkoztatás bővítésével, valamint a hátrányos helyzetű területeken élők munkába állásának célzott támogatásával lehet.

Tájékoztatása szerint szóba került a szociális támogatások rendszerének átalakítása is úgy, hogy a rászoruló kapja meg, aki trükközni próbál vele, annak ne érje meg támogatásért folyamodni.

A kormányszóvivő beszámolt arról, hogy a konzultáción - amely az üdülőszálló területén, egy teljesen leárnyékolt épületben zajlik - egyetértés volt abban, hogy a munkára rakodó terheket csak úgy lehet csökkenteni, ha az ebből adódó hiány más adóbevételből pótolható, és bármilyen adócsökkentés fedezetét az adórendszeren belül kell megtalálni.

A konzultáció - amelyen nagyjából 50-en vesznek részt, köztük a kormány tagjai, az államtitkárok és a szocialista frakció vezetése - politikai vitával folytatódik délután.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Gazdaság / HR témában
Ön miként vélekedik a magyar gazdaságról?
A gazdaságunk szárnyal, határ a csillagos ég!
A gazdaságunk bár a levegőben van, magassága legfeljebb másfél méter, sebessége egy csigával azonos.
A gazdaságunk valaha szárnyalt, jelenleg a sütőben sül, zöldségkörettel.
A reformok működnek
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását