2024. május 5. - Györgyi

Ünnepel Kispest

Kispest önálló településsé válásának évfordulója alkalmából június 21-22-én Kispest Anno címmel kétnapos városünnepet rendez az önkormányzat.
2008. június 9. hétfő 14:39 - Hírextra
Az eseményen visszapörgetik az idő kerekét és két napra megidézik a 20-as, 30-as évek hangulatát. A rendezvény alkalmából a megújult Templom teret összekötik az erre az alkalomra lezárt Ady Endre úttal, így egységes térré alakítják Kispest közparkját.

Nemcsak a helyszín lesz azonban különleges, hanem a programsorozat is. Kispesten anno a gyerekek fajátékokkal játszottak. Így az ünnepi hétvégén az akkori kornak megfelelő szórakozást kínálnak a gyerekeknek. Lesz például csúszókorong, lengőteke, dobozdobáló és óriás fajáték.
A színpadon fellép többek között az Obsitos zenekar, amely valóban obsitosokból alakult: a honvédség, a határőrség, a rendőrség és a tűzoltóság nyugállományba vonult hivatásos fúvós zenészeiből. Felcsendülnek továbbá régi pesti melódiák is Ladinek Judit és Bardóczy Attila tolmácsolásában. Szombat este fél kilenctől az Experidance társulat Esszencia című új produkciója látható.

A régimódi kabarétréfák, kuplék és sanzonok világából valók a Régimódi SZÖSZ-enetek című előadás, amelyet a városünnepen a Szabad Ötletek Színháza, vagy népszerű nevén a SZ.Ö.SZ. ad elő vasárnap. A vásári forgatag nélkülözhetetlen színfoltjának, a cirkusznak a hangulatát a Szeredás Együttes idézi fel.

Végül egy világhírű produkció zárja az ünnepet: Simet László légtornász minden biztosítás nélkül sétál át egy 30 méter magasban kifeszített drótkötélen június 22-én, vasárnap este fél kilenckor.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Kultúra témában
Szeret színdarabokat látogatni?
Rajongok a színházért!
Amennyiben időm és pénztárcám engedi, igazán örömmel teszem!
Évente egyszer-egyszer megesik
Évek óta nem voltam színházban, de szeretnék eljutni
Évek óta nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
Soha nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását