2024. május 4. - Mónika, Flórián

Közép-Magyarországon is piros riasztás

Az Országos Meteorológiai Szolgálat (OMSZ) a közép-magyarországi régióra is kiadta az erős jegesedés és a várható ónos eső miatt a harmadfokú, piros riasztást - tájékoztatta az OMSZ szerdán délelőtt az MTI-t.
2009. január 14. szerda 11:20 - Hírextra
Fodor Zoltán meteorológus elmondta, hogy a Dunántúlon "súlyos" a helyzet, jelenleg is intenzíven esik az ónos eső. A csapadékot okozó felhők északi, észak-keleti irányban haladnak tovább, és valószínűleg érintik a főváros térségét is, emiatt itt is érvényes a piros riasztás.

A következő órák időjárásáról szólva Fodor Zoltán úgy tájékoztatott, hogy a csapadékzóna kora délután elhagyja ugyan az országot, de ónos szitálásra bárhol számítani lehet. A délután folyamán azonban újabb csapadékhullám érkezik dél-nyugat felől, amely újabb ónos esőket, a Dunántúlon havazást fog okozni. Hozzátette, hogy erre a hajnali órákig elsősorban a Dunántúl nyugati területein kell számítani.

Az országban jelenleg négy régióban van piros riasztás, amely erős jegesedésre és többfelé várható, tartós, intenzív ónos esőre figyelmeztet. Jellemzően több milliméteres, de helyenként fél centimétert meghaladó jégbevonat rakódhat az utakra, az ónos eső többfelé jégpályává változtathatja az utakat. Ilyen időjárási helyzetekben mind a vasúti, mind a közúti közlekedésben jelentős fennakadások alakulhatnak ki.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását