2024. április 28. - Valéria

Nem szigorodik az ellenőrzés

A közhiedelemmel ellentétben nem rendelte el a rendőrség az autókban kötelező elsősegélydoboz fokozott ellenőrzését - mondta az InfoRádiónak az Országos Rendőr-főkapitányság közlekedésrendészeti osztályának vezetője.
2008. június 9. hétfő 21:25 - Hírextra
Az InfoRádió több hallgatója is jelezte, hogy az autókban rendőrök gyakran és szigorúbban ellenőrzik az elsősegélynyújtó dobozt, sőt annak szavatossági idejének lejárta miatt a hatóság 30 ezer forintra büntet. A szigorítás hírére állítólag több boltban már nem lehet kapni a kötelező felszerelést.

Az InfoRádiónak nyilatkozó szakértő azonban elmondta: nem történt jogszabály-változtatás. A rendőrök korábban is ellenőrizték az elsősegélydobozt, de most semmilyen utasítás nem érkezett az ellenőrzések szigorítására - hangsúlyozta Jámbor István.

Az Országos Rendőr-főkapitányság közlekedésrendészeti osztályának vezetője elmondta: a jogszabály értelmében a helyszíni büntetés felső határa 20 ezer, szabálysértési eljárás esetében pedig 30 ezer forint. Jámbor István azonban kételkedik abban, hogy az elsősegélydoboz miatt 30 ezer forintos büntetést szabnának ki kollégái, hiszen ekkora összeggel a közlekedés biztonságára nagyobb veszélyt jelentő tilos jelzésen való áthaladást büntetik.
Forrás: InfóRádió
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását