2024. április 27. - Zita

Operát írnak a meleg cowboyokról

A New York-i Városi Operaház felkérésére Charles Wuorinen operát ír az Oscar-díjas Brokeback Mountain - Túl a barátságon című meleg cowboy-drámából. Az új zenemű bemutatását 2013 tavaszára időzítették - jelentette be vasárnap az operaház illetékese.
2008. június 9. hétfő 21:18 - Hírextra
"Mióta csak ráakadtam Annie Proulx rendkívüli történetére, operát akartam írni belőle, és nagy örömmel töltött el, hogy Gerard Mortier és a New York Városi Opera lehetőséget adott rá, hogy megtegyem" - lelkendezett Wourinen, akinek a Brokeback lesz a második premierje a Nagy Alma operaházában. 2004-ben a Salman Rushdie regénye nyomán született Haroun and the Sea of Stories (Hárún és a mesék tengere) című operával debütált.

A hatvanas években játszódó Brokeback Mountain két cowboyról szól, akik között szerelem szövődik a távoli hegyek magányában. A 2005-ös produkcióért Ang Lee, a film rendezője, Gustavo Santaolalla, a zeneszerző és a Proulx novelláját adaptáló forgatókönyvírók kapták meg az Amerikai Filmakadémia szobrát.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Kultúra témában
Szeret színdarabokat látogatni?
Rajongok a színházért!
Amennyiben időm és pénztárcám engedi, igazán örömmel teszem!
Évente egyszer-egyszer megesik
Évek óta nem voltam színházban, de szeretnék eljutni
Évek óta nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
Soha nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását