2024. április 24. - György

Nem az MSZP lejáratása a cél

A Fidesz visszautasítja Kökény Mihály (MSZP) azon kijelentését, hogy az egri kórház ügye csak ürügy a szocialisták lejáratására - erről az ellenzéki párt megyegyűlési frakciójának igazgatója hétfőn juttatott el közleményt az MTI-hez.
2008. június 9. hétfő 11:33 - Hírextra
"Nem kell annak a pártnak a lejáratásán senkinek sem szorgoskodnia, aki saját magát járatja le. Az, aki a saját törvényeit nem tartja tiszteletben, aki a Közigazgatási Hivatal figyelmeztető felhívására fittyet hány, aki a választópolgárok akaratát nem tiszteli, az a legjobb úton jár az önlejáratás felé" - közölte Herman István.

Hozzátette, hogy a Fidesz-frakció nem partner a hisztériakeltésben, a feszültséggerjesztésben, az emberek szembeállításában és megfélemlítésében.
"Mi a békés, alkotó, cselekvő munkavégzésben vagyunk érdekeltek a betegek érdekében továbbra is" - tartalmazza a közlemény.
Kökény Mihály, az Országgyűlés Egészségügyi Bizottságának szocialista elnöke pénteken sajtótájékoztatón, Egerben azt mondta, hogy nem érdekvédelmi, hanem pártpolitikai okokból, a megye kormánypárti vezetésének lejáratása érdekében akadályozzák egyesek az egri kórház funkcionális privatizációját.

Százhalombattán, Budaörsön, jó néhány fővárosi kerületben, Nagyatádon, Várpalotán, Dombóváron, Körmenden vagy Kiskunhalason, ahol magáncégek üzemeltetik a kórházat vagy a járóbeteg-szakellátást, miért nincs botrány? - tette fel a kérdést azt követően, hogy látogatást tett a Heves Megyei Markhot Ferenc Kórházban.

A Heves Megyei Önkormányzat március 25-én hagyta jóvá azt a szerződést, amelynek alapján a következő húsz évben a HospInvest Zrt. működtetheti a Heves Megyei Markhot Ferenc Kórházat. A vagyonkezelésre kiírt tenderen a Debreceni Egyetem is indult, illetve ajánlatot nyújtott be az egri önkormányzat.

A Fidesz mindvégig azzal vádolta a megye szocialista vezetését, hogy a HospInvestre szabták a pályázatot. Civil szervezetek és a kórházi érdekképviseletek is több alkalommal tiltakoztak a funkcionális privatizáció ellen.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását