2024. április 30. - Katalin, Kitti

Hurrá! Újra szavazhat a nép

Az Országgyűlés hétfőn elrendelte az egészségbiztosítás privatizációját megakadályozó népszavazási kezdeményezést. Az Albert házaspár többféle szöveggel is benyújtott kérdéseket ugyanebben a témában. A szavazás sikeres, és felettébb egységes volt.
2008. június 9. hétfő 18:33 - Hírextra

A SZAVAZÁS

A Hírextra.hu jelen volt a parlamenti záróvitán és a szavazáson.

Mikola István (Fidesz) mindenképpen fontosnak tartotta a népszavazás elfogadását mert a párthoz eljuttatott kiszivárogtatások megijesztik őket. Attól félnek, hogy a kormány a háttérben ügyeskedik, és kitalál valami mást az elkaszált törvény helyett. Ha a nép akarata egyértelműen dönt, akkor a kormánynak sem lesz lehetősége a machinálni.

Kökény Mihály (MSZP) szerint az Albert házaspár kérelme csak a több biztosítós rendszerről szól, amit a kormány soha nem akart megvalósítani. Az ellenzék felesleges hangulatkeltése káros az országra, és a közhangulatra. A Fidesz a szavazás farvizén akar magának újabb szavazatokat szerezni. Bár felesleges a népszavazás, de nem mennek ellene, mert ők már a kezdetektől nem akartak több biztosítós rendszert működtetni - fejezte be.

Nagy Kálmán (KDNP) szerint ők mindig is nyugodtak voltak a népszavazás ügyében. Úgy vélik az emberek már a nészavazás nélkül azt sem hiszik el a kormánnyak amit gondol, hát még amit mond. Kell a népszavazást, hogy ne legyen újra egy törvény. Az egészségügy veszélyes üzem nem szabad felborítani - frappírozott a honatya. Köszönjük a tanítást - szállt a levegőben egy jókedvű MSZP-s bekiabálás. A képviselőt hozzászólását jobboldali taps kísérte.

Világosi Gábor vezényletével 345 igen és 2 tartózkodás mellett a törvényjavaslatot elfogadták.

ÉS UTÁNA....

Amennyiben adott időn belül óvás érkezik az Alkotmánybírósághoz, ott esetleg szembe mehetnek a mostani döntéssel. Amennyiben nem, akkor nemsokára megint szavazhatunk, bár kérdés, hogy miről?

Forrás: MTI- Hírextra.hu

Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását