2024. április 25. - Márk

Drukkolj Orbánnak, hátha nyer!

Orbán Viktor saját neve alatt játékot indított, melyből hamarosan kiderül mennyire ért a focihoz. Az oldalra bárki regisztrálhat majd együtt örülhet vagy sírhat a Fidesz vezérkarával, miközben csak a labdarugó Európa-bajnokság meccseit kell nézzük. Nem vi
2008. június 9. hétfő 19:32 - Pénzes Dávid
Na végre! Eljött a várva várt pillanat! Mától megtudhatjuk Orbán Viktor legbelsőbb gondolatait, feketén-fehéren. Na persze a Fidesz elnöke nem az előrehozott választásokról való taktikáit, esetleg az SZDSZ-szel kötendő lehetséges háttéralkut, netalántán a magyar külpolitika általa képviselt irányát magyarázza meg. Nem beszél az adó- illetve járulékpolitikáról, sem egy új nyugdíjtörvény általa elképzelt részleteiről. Ő totózik.

A szerényen saját nevével fémjelzett honlapon tippelésre invitálja a magyar választópolgárt, és persze a választópolgár gyermekeit (előbb utóbb ők is szavazók lesznek). A  viktortoto.orbanviktor.hu oldalon megtippelhetjük melyik Fideszes politikus tippel a legjobban jelenleg folyó labdarugó Európa-bajnokságon. Persze az EB nagy úr, folyik csapból, tévéből, monitorból. Muszáj hát meglovagolni valahogy. A Viktortotó ezért zseniális ötlet. Mert úgy tartja a politikai levesben a választó kanalát, hogy közben nem kell egy kortyot se lenyelnie belőle.



Haverom, a Viktor

13. pont a Viktortotó GYIK menüjében
Kérdés: Tényleg Orbán Viktor dönti el azt is, ki nyeri az EB-t?
Válasz: Nem, tényleg nem.
A gyanútlan ember észre sem veszi és máris Viktor haverja lesz. Mintha csak együtt sörözgetnénk a legközelebbi kocsmában, és bőszen drukkolnánk a portugáloknak. Mert Viktor nekik. És ha én is, akkor ez mindjárt közös. És rendelek egy sört is neki. Ha meg meglátom később feltűnni a nevét (értsd: pártját) egy függönnyel takart szavazófülkében, naná hogy mellé pöttyentem bársonyszéket jelentő ikszemet.

Persze szép dolog a barátság és szép dolog a foci is. Első körben nehéz is belekötni egy ilyen húzásba. Mert miért is ne lehetne együtt tippelgetni a fővezérrel és politikus barátaival. Főleg, hogy köztudott: szereti a focit, sőt maga is elég gyakran stoplira váltja a parlamenti lépcsőket koptató lábravalóját. Sőt, a tippelős játékot sem most kezdték nagyra törő politikusaink. Eddig egymás közt játszottak a törvényalkotásban megfáradt kollégák, most azonban publikussá tették és bevonták az Új Többséget. Köszönjünk!

A mondás, hogy a cipész maradjon a kaptafánál elég régi ahhoz, hogy bölcsességében ne kételkedjünk. Így a politikus az ország sorsát kell hogy jobbá tegye, ne pedig a szórakoztatásunkra ügyeljen. Gyurcsány Fletó pont azért támadható, mert elég hamar bulvárosította magát, és sok megnyilvánulása inkább hasonlít egy celeb/sztár kalandos életéhez, mint egy felelős miniszterelnökhöz. Orbán a viktortotóval most pont ebbe lép át. A populizmus szót már le sem írom. (Bocs, mégis, sebaj.)



Nyeremények a politikusok pénzén

Az oldal egyébként ügyes. A regisztráció villámgyors. Sok oldallal ellentétben elég egy email cím és egy felhasználó név. Ezeket megadva azonnal (tényleg rögtön, nehogy megund és elszörfölj másfelé) megkapjuk a jelszót. A belépés után rögtön meg kell tippeljük azt a Fideszes politikust, aki szerintünk a legjobban fog tippelni az EB meccseire. Ezt később nem módosíthatjuk. Hiába látjuk, hogy Kósa Lajos jobban ráérez, ha egyszer Varga Mihályba fektettük a bizalmat, nincs visszaút. Azaz ezen a furcsa játékon nem a csapatokért, hanem a politikusokért (is) szurkolunk. Gigakomoly.

Hogy miért is látogassuk az oldalt? Mert saját tippekből összebarkácsolhatunk egy LCD tv-t, egy videókamerát, esetleg egy iPodot. A díjakat a Fideszes politikusok vásárolják meg. Igazi sörvirsli hangulat. (Gyere ki a pártrendezvényre, egyéligyálingyé, aztán tudd, hova szavazz!) Nem tudom ki hogy van vele, de ez így bűzlik mint a pálpusztai. Ilyen oldalt elindíthat egy civil szervezet, és ha meg tudja szervezni, bevonhatja az egész politikai elitet… annak lenne izgalma. Ki tippel jobban: Lendvai vagy Semjén, Gyurcsány vagy Navrasics? De így csak egy ügyes (kampány)fogás.

Ötletek a többi pártnak

Kérdés, nem fog-e elindítani egy egész lavinát a Fidesz kezdeményezése? Képzeljük el, hogy megjelenik majd az MSZP egy „Ki a legjobb szocialista szakács?” játékkal, ahol Hiller, Lendvai, Gyurcsány, Veres és a többiek pontozzák egymást pörköltjét, mi meg leadhatjuk szavazatunkat a vélt győztesre. (Megy valami hasonló az egyik kereskedelmi tévében csak „sztárokkal”.) Esetleg megsaccolhatjuk Dávid Ibolya milyen színű kosztümben fog megjelenni a következő sajtótájékoztatón. Fődíj: az MDF-ből kilépett politikusok fürdőruhás képeivel illusztrált naptár. A KDNP oldalán Semjén Zsolt kedvenc Biblia idézeteit találgathatnánk egy XVI. Benedek által dedikált Bibliáért, az SZDSZ pedig játékot indíthatna „Mikor lesz a következő rendkívüli tisztújító?” címmel, nyeremény: Kóka saját CD-je Fodor ajánlásával.

Ha „szerencsénk” van, el fog jönni az idő mikor Viktorral az egész ország összetegeződik. Együtt tippelgetünk a meccsekre, ő pedig nagypapásan megsimogatja buksinkat majd az ölébe vesz. Miközben a térdén lovagolva hallgatjuk kedves meséit, bírói tévedésekről vagy tizenegyes gyanús helyzetekről, szinte észre sem vesszük mi történik bent a gonosz, csúnya, többpárti Parlamentben a fejünk fölött.

Fotók: viktortoto.orbanviktor.hu
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
A hozzászóláshoz be kell jelentkeznie »
Hozzászólás:

Kohn Roth Béla Manó
2008. június 10. 05:23
Ha csupán annyi hiányzik az iniciatívádhoz, akkor már rég szurkolhattál volna... :)
thurvj97
2008. június 9. 21:55
Majd,ha elment az eszem!
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Gondolataink témában
Szívesen látná Orbán Viktort köztársasági elnökként?
Szó sem lehet róla
Jobb lenne, mint miniszterelnökként
Teljesen hidegen hagy
Csak, ha nincs más elfogadható jelölt
Igen, alkalmas a posztra
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását