2024. április 27. - Zita

A dopping: Gyurcsány-tabletta

Gyurcsány Ferenc érzi. Ezért csapot-papot itthon hagyva kirepült aprócska országunkból, hogy szent küldetését véghezvigye: a magyar sportolóknak lelki támogatást nyújtson. Mondhatjuk, egyfajta doppingként kíván közreműködni a siker érdekében.
2008. augusztus 14. csütörtök 19:09 - Pénzes Dávid
Mostantól nincs elvesztett meccs, nincs kétes bírói döntés, nincs lehangolva küzdő magyar sportoló, nincs széthúzás a csapattagok közt, nincs lelkesedés hiány: Gyurcsány Ferenc megérkezett Pekingbe. Mint mondta azért, mert érzi, hogy az ország és a magyar csapat szempontjából fontos, hogy ott legyen. Mert érzi.

És lőn… miután egyesült erővel szeretett miniszterelnökünk megjelent a Vizeskockában, a magyar pólósok le is lépték a spanyolokat. Bizony, nagy hatású ember ez a Fletó. Már-már médium. Ahol megjelenik, ott történik valami nagyon, nagyon, nagyon jó. Háromgólos győzelem a spanyol vízilabdások ellen például tényleg nagy dolog. Köszönjük Feri!

Lélegzet

Az egész ország fellélegzett, mikor kiderült, Gyurcsány Ferenc egy emberként ment ki Gyurcsány Ferenc nevében az olimpiai lelátókra szurkolni. Fellélegzett, mert végre a miniszterelnöke olyat csinál, amihez biztosan ért. Fellélegzett, mert végre elég messze vitte a repülő országától ahhoz, nehogy véghezvihessen valami újabb remek ötletet, melybe belerokkan még a legedzettebb polgár is.

Nagy kő eshetett le így tízmillió szívről: ott van végre vezérszurkolónk, ahol lennie kell! A béközépben. Ökölrázva, fütyülve, zászlótlengetve buzdítja a magyar csapatot. És itt álljunk meg egy kicsit! Csak képzeljük el, milyen az, mikor a nyakigláb, egészen sajátos mozgáskoordinációval rendelkező államférfiú extázisában felpattan, és karjaival hadonászva üvölti: góóól, a kutyafáját, góóól, a mindenségit! Még Mr. Bean-nak sem kellene túl sok fantázia, hogy ellessen tőle egy-két új trükköt.

Miért is van ott?

Mindezt azért, mert tudja, az egész ország számít rá, a csapatok őt várták, miatta lesznek jobbak. Igazi apja ő sanyargatott népének, mint hajdan Mao Ce Tung, ha már Kína. Figyel annak minden rezdülésére, és fényességes megjelenésével ott világítja be elszürkülni látszó egünk, ahol a legnagyobb a szükség.

Bátorsága, hogy fiát kimerte vinni a kiskorúakat előszeretettel bányába küldők országába példamutató lehet az eljövendő nemzedék számára. Önfeláldozása, hogy hosszas gyötrődés után mégis itt hagyta lóról pottyant feleségét és az ország érdekében elviseli a pekingi tízcsillagos szállodák valamelyikének túlcicomázott lakosztályát, szívmelengetően megindító. (Az apró könnycseppet, mely a meghatottságtól kipréselődött, kizárólag titokban nyomjuk el...)

Balról jobbra

Most már minden másként lesz. Az ország egyszemélyes megmentője kihúzza a magyar sportolókat is a bajból. Amint meglátják, hogy ott van a nagyvezér, rögtön adrenalin járja át minden versenyző testét, s mint valami dopping, mely szívtájékról, azaz balról indulva jobbra tartva végül eluralva az egész testet, befolyása alá hajtja és győzelemre vezeti.

A nagy ötlet pedig a következő: ha ez beválik, akkor minden kormánytag… nem is, minden MSZP-s, vagy még jobb: az összes országgyűlési képviselő húzzon ki szépen, és szurkoljon. Addig meg a szurkolók beülnek a Parlamentbe és meghozzák azokat a törvényeket, amikre szüksége van társadalomnak, gazdaságnak. Mindenki a helyére. Jó hír: Gyurcsány már ott van.
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Gondolataink témában
Szívesen látná Orbán Viktort köztársasági elnökként?
Szó sem lehet róla
Jobb lenne, mint miniszterelnökként
Teljesen hidegen hagy
Csak, ha nincs más elfogadható jelölt
Igen, alkalmas a posztra
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását