2024. május 2. - Zsigmond

A Velencei-tó csatlakozik a Balatonhoz

A Velencei-tó is csatlakozik a június 21-től ötödször, immár 33 balatoni strand részvételével induló "Mozdulj Balaton!" sport-programsorozathoz. Újabb sportpályák, sporteszközök és egyre több résztvevő jellemezte az elmúlt években a balatoni strandok spor
2008. június 9. hétfő 07:35 - Hírextra
Tavaly több mint 32 ezren regisztráltatták magukat a szervezett strandversenyekre, de ennél többen használták a kiépített sportpályákat - mondta Bartsch János ötletgazda és főszervező a távirati irodának.

Idén már a Balaton minden főbb településének egy-egy strandja bekapcsolódott a mozgalomba. A csatlakozó strandokon idén is ingyen igénybe vehető vízi és szárazföldi sporteszközök, sportpályák várják a sportolni szeretőket, szervezett vagy a nyaralók igényei szerint rendezett programokon, versenyeken. Ezen a nyáron olyan új vízi-sporteszközökkel is ellátják a mozgalom tagjait, mint a fejelő kapupár, korfball-állvány, vagy vízi röplabda állványpár.

Az idei a választék új sportággal, a petanque-kal is bővül. Az elmúlt napokban fejezték be a standok sportszervezőinek képzését, akik bruttó 70 ezer forint fizetésben részesülnek a szezon alatti szombatokon végzett tevékenységükért.

A programsorozat költségeihez a Balaton Fejlesztési Tanács 10 millió forinttal, a Sport Szakállamtitkárság 6,5 millió forinttal és a 33 önkormányzat 2,4 millió forinttal járul hozzá.
Zárórendezvényként augusztus 23-án Vonyarcvashegyen, a Rigó Strandon rendezik meg a "Mozdulj Balaton Sporttalálkozót" az érintett 33 település csapatainak részvételével.

A mozgalomhoz idén nyolc helyszínnel csatlakozó Velencei-tónál egy héttel korábban, már június 14-én kezdődnek a programok, versenyek.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Életmód témában
Drogok legalizálása?
Igen
Egyes fajtákat, rendezett, ellenőrzött körülmények között igen
Soha!
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását