2024. április 26. - Ervin

Az evés és a szex

Afrodita, Isabel Allende egyik regényalakja mondja, hogy az életében szerepet játszó férfiakra bőrük, csókjuk és illatuk alapján emlékezik.
2009. június 6. szombat 13:51 - HírExtra
Vele együtt valóságos emberek is vallják, hogy vannak étkek, amelyek felgyújtják a vágyat, és növelik a szexuális energiát.

Osztriga? Pezsgő? Szarvasgomba? Ugyan! Éroszt a konyhában jobban elő lehet csalogatni egy tányér paradicsomos spagettivel vagy tengeri sünnel - hirdeti sok olasz séf. Való igaz, a mediterrán étrend többet tehet, mint a kaviár - erősítik meg az olasz andrológiai társaság orvosai is a La Repubblica olasz napilap szerint.

Az igazi afrodiziákum maga az evés aktusa - érvel egy híres olasz szakács. Véleménye szerint az étvágy a jó lelkiállapotot fejezi ki, és ha az étkezésen jelen van a szeretett nő, máris megvan a megfelelő légkör. Ugyanakkor tagadhatatlan, hogy vannak olyan élelmiszerek, amelyeket asszociálunk a szexszel, ki-ki a maga ízlése szerint. Az ő számára például hihetetlenül szexi a zeller illata.

Egy másik mester a tavaszi gombák mellett teszi le a voksát. Lassú tűzön párolja őket és friss füvet, ánizst használ ízesítőül. Van, aki a polentát dicsőíti, mert olyan "nőies", amikor kiönti az ember, alkalmazkodik, felveszi a tányér formáját, és ha megfelelő állagú és hőmérsékletű, "akkor is enni kíván belőle az ember, ha már jóllakott".

Egy női séf a galambot, a fácánt tekinti igazi afrodiziákumnak, igaz, ezek a madarak az olasz néphit szerint igen intenzív szerelmi életet élnek.

A gyümölcsök közül a cseresznyének és az epernek magaslik ki az ázsiója.
A tudós doktorok szerint az étkek némelyikében valóban vannak olyan hormonok, amelyek pozitívan hatnak a szexualitásra. Ilyen az androsztendiol, amely jelen van a szarvasgombában, a feniletilamin, amely a sajtban és a csokoládéban rejtőzik. A mustár aktivizálja a szexuális mirigyeket, a sáfrány stimulálja az erogén zónákat, a zeller hígítja a vért… Nagy a kínálat, lehet választani.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Életmód témában
Drogok legalizálása?
Igen
Egyes fajtákat, rendezett, ellenőrzött körülmények között igen
Soha!
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását