2024. április 28. - Valéria

Több a figyelemzavaros kamasz

Egyre nagyobb számban diagnosztizálnak figyelemzavaros rendellenességet a kamaszok körében az Egyesült Államokban - közölték szerdán az illetékes hatóság kutatói.
2008. július 24. csütörtök 12:34 - Hírextra

Az amerikai Betegségmegelőzési Központ (Centers for Disease Control and Prevention) adatai szerint 1997 és 2006 között évente átlagosan négy százalékkal nagyobb számban állapítottak meg hiperaktivitást, figyelemzavaros rendellenességet (angol elnevezése alapján: ADHD-t) a 12-től 17 éves korosztályban.

A szakemberek a 6-tól 11 évesek közt nem találtak értékelhető változást ugyanebben az időszakban.

A kutatók által felhasznált statisztikai adatok egy nemzeti felmérésből származnak, melyet 23 ezer, 6 és 17 év közti gyerek bevonásával végeztek 2004-ben, 2005-ben és 2006-ban.

A szakemberek azt állapították meg, hogy ennek a korcsoportnak átlagosan 5 százaléka viselkedési problémás és figyelemzavaros az Egyesült Államokban, a legkisebb mértékben a spanyolajkú gyerekek, nagyobb arányban a feketék és a fehérek.

A szakemberek elképzelhetőnek tartják, hogy a nagyobb gyerekek többször kerülnek olyan helyzetbe, például egészségügyi vizsgálatnál, ahol a diagnózis lehetővé válik, ami magyarázhatja a növekvő arányt a kamaszok közt.

Az ADHD-t nyughatatlanság, impulzivitás és figyelemzavar jellemzi, mely befolyásolja a gyerekek iskolai munkáját és társasági életét is.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Életmód témában
Drogok legalizálása?
Igen
Egyes fajtákat, rendezett, ellenőrzött körülmények között igen
Soha!
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását