2024. április 20. - Tivadar

Söjtör ma szavaz a biomassza-erőműről

Helyi népszavazást tartanak ma a Zala megyei Söjtörön, a település határába tervezett szalmatüzelésű hőerőmű építéséről.
2008. június 8. vasárnap 10:20 - Hírextra
A választóknak arra a kérdésre kell választaniuk: "Egyetért-e Ön azzal, hogy Söjtör külterületén maximum 20 megawatt villamos teljesítményű, növényi biomasszát felhasználó erőmű épüljön a rendezési tervben foglaltak szerint?" A képviselő-testület által kezdeményezett népszavazás ügydöntő, vagyis az érvényes eredményt a testületnek kötelező figyelembe vennie.

Szilvás Istvánné körjegyző elmondta: a település 1281 választópolgára közül legalább minden másodiknak plusz egy főnek részt kell vennie a voksoláson, hogy az érvényes legyen, eredményessé pedig akkor válik, ha a szavazók több mint fele azonosan válaszol. A referendum mintegy félmillió forintos költségét az önkormányzat finanszírozza.

A beruházás mintegy 130 munkahelyet teremthet - köztük 70-80 helybélinek - a több mint 1500 lakosú településen, de a polgármester fontosnak tartja, hogy 30 kilométeres körzetben szintén jól járnak az ott élők, hiszen az erőműhöz beszállítók is kellenek.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását