2024. május 10. - Ármin, Pálma

Európa Eb-lázban ég!

Az összes tekintélyes európai sportlap a tegnap kezdődőtt labdarúgó Európa-bajnokságtól zeng. Még Angliában is. Európai lapszemle. A La Gazzetta dello Sport információi szerint Adriano Galliani Samuel Eto’o megszerzésén fáradozik, miután Emmanuel Ad
2008. június 8. vasárnap 07:50 - Hírextra
Olaszország

A La Gazzetta dello Sport információi szerint Adriano Galliani Samuel Eto’o megszerzésén fáradozik, miután Emmanuel Adebayor nemet mondott a Milan ajánlatára. A tar fejű sportvezető hamarosan Barcelonába utazik, hogy tárgyaljon Joan Laportával a kameruni klasszis megszerzésének feltételeiről. Ugyancsak átigazolási szenzáció küszöbén áll a Juventus. A torinói zebrák a spanyol Xabi Alonsó szerződtetéséhez állnak közel. A milánói sportnapilap üdvözli Paolo Maldini döntését, mely szerint a Milan veterán védője újabb egy évig szolgálja szeretett klubját.

A Corrire dello Sport Cristian Panucciért aggódik. Az olasz válogatott rutinos védője megsérült a csapat pénteki edzésén és játéka kétségessé vált a taljánok első mérkőzésén, Hollandia ellen. A római sportnapilap is címlapján foglalkozik a ma kezdődő Eb-vel, kiemelvén, hogy ismét bűvészkedni láthatjuk az év játékosát, a portugál Cristiano Ronaldót.

Németország

A Bildben Jürgen Klinsmann ismerte el, hogy az utóbbi napokban többször is e-mailezett Jogi Löw szövetségi kapitánnyal, aki több ízben is kikérte elődje véleményét. A Nationalelffel vb-bronzérmet nyerő, júniustól a Bayern München vezetőedzőjeként tevékenykedő tréner bízik az Eb-győzelemben. Akárcsak Michael Ballack, aki szinte az összes német lap sportrovatában hangsúlyozza, az egység a legfontosabb, ha a csapat végig tud egymásért küzdeni, akkor elérheti a végső célt, azaz az Eb-győzelmet.

Kimi Räikkönen egyelőre nem fogadta el a Ferrari álomszerződését. A Forma 1-es világbajnok finn pilótát nem hatotta meg az évi negyvenmilliós ajánlat, mint mondta, jelenleg nem akar ezzel foglalkozni, hiszen jelenlegi kontraktusa még másfél évig érvényes.

Spanyolország

A Marca címlapján Daniel Alves virít, aki üdvözli, hogy a Barcelona labdarúgócsapatában folytatja pályafutását. A brazil szélsőért a hírek szerint 32 millió eurót fizetett a katalán klub a Sevillának. A mesterek ismét összecsapnak Párizsban – írja szintén a Marca, utalván arra, hogy a címvédő Rafael Nadal újfent a világelső Roger Federerrel mérkőzik meg a Roland Garros döntőjében. A spanyol lapok egyébként természetesen a hispán salakkirályt tartják esélyesebbnek. Ismét gyengén muzsikál Fernando Alonso és a Renault. A kétszeres világbajnok Forma-1-es spanyol pilóta csak a 17. helyet csípte el a pénteki szabadedzésen Kanadában.

Az Eb-re készülő spanyol válogatott háza táján végre kicsit nyugalom honol, ugyanis David Villa sérülése a jelek szerint rendbe jön, így a Valencia klasszisa akár már a válogatott első összecsapásán is pályára léphet.

Az AS ki mással is tálalhatná a ma kezdődő kontinensviadalt, mint Cristiano Ronaldóval. A Real Madriddal összeboronált portugál sztár kapcsán a lap megjegyzi: „Ronaldo Európában is megkezdi garázdálkodását”.

Anglia

A The Sun sportrovatának címlapján Geoff Hurst feszít, aki szerint bár fájó ezt mondania, de Németország nyeri a labdarúgó Európa-bajnokságot. Az 1966-os vb-győztes angol csapat csillaga az egységgel magyarázza nem minden angol ember számára szimpatikus tippjét. Rio Ferdinand ugyancsak a The Sunnak nyilatkozik arról, hogy Cristiano Ronaldo hülye lenne most elhagyni a Manchester Unitedet. Apropó United! Több brit lap is kész tényként közli, hogy az angol bajnok és BL-győztes feljelenti a Real Madridot a FIFÁ-nál, amiért folyamatosan zaklatja portugál klasszisát.

Luis Felipe Scolari kijelentette, hogy egyelőre nem kíván a Chelsea edzője lenni, de idővel érdekelné a feladat, mely rendkívül megtisztelő számára. A portugál nemzeti együttes brazil szövetségi kapitánya az Eb kapcsán megjegyzi, nagyon erős a luzitán gárda, amelyet abszolút esélyesnek tart a végső győzelemre.

A Telegraphban David Ginola nyilatkozik arról, hogy nagyon rossznak tartja azt az irányvonalat, amerre a Premier League halad. A visszavonult francia klasszis szerint a válogatott azért nem jutott ki az Eb-re, mert az egyes kluboknál a sok légiós miatt túlságosan is háttérbe szorultak a hazai játékosok.

Lewis Hamilton szerint a McLaren egyre jobb lesz. A brit pilóta megnyerte a kanadai második szabadedzést, és több lapban is reményét fejezte ki, hogy a javuló tendencia tovább folytatódik a csapatnál.
Forrás: Samsungsport
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sport témában
Kijutunk-e a labdarugó világbajnokságra?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását