2024. április 19. - Emma

Nagyon elpáholtuk az angolokat

A magyar ökölvívó-válogatott fölényesen, 18-8 arányban legyőzte az angol csapatot a Gyöngyösön rendezett barátságos mérkőzésen.
2008. június 7. szombat 08:12 - Hírextra
A magyar csapat tájékoztatása szerint a 11 felnőtt súlycsoport párharcai mellett még két junior meccsre is sor került, s a felnőtteknél csupán két kategóriában szenvedett vereséget a Balzsay Károly szövetségi kapitány vezette hazai gárda.

Pénteken az öt pekingi indulóból hárman, Bedák Pál (48 kg), Káté Gyula (64) és Szellő Imre (81) léptek szorítóba, s mindhárman nyertek. Mellettük emlékezetes győzelmet aratott még az esemény legjobbjának megválasztott Harcsa Norbert (75), valamint Bacskai Balázs (69) is. A magyar csapatnak két meglepetésembere is volt, hiszen a mindössze 18 éves Provics Lászlótól (51 kg), illetve a 20 éves Bernáth Istvántól (plusz 91) talán senki sem várt győzelmet.

"Nagyon színvonalas meccseket vívtak a srácok, öröm volt nézni őket. Bedák, Káté és Szellő is hozta a kötelezőt, igaz, Káté Gyulán még érződött, hogy beteg volt az utóbbi időben, ő legfőképp a nagy szívének köszönheti sikerét. A többi fiú is nagyon jól bokszolt, különösen Harcsa, Bacskai, illetve Bernáth. A hangulat is kiváló volt a csarnokban, nagyon örülök a látottaknak" - nyilatkozta az MTI-nek Csötönyi Sándor, a Magyar Ökölvívó Szakszövetség elnöke.

Az olimpiai indulói nélkül, ugyanakkor hat nemzeti bajnokkal Magyarországra érkezett szigetországi válogatott vasárnap, Hajdúszoboszlón újra megküzd a hazaiakkal. A magyaroknál lesz néhány változtatás: kötelek közé lép majd többek között a szintén olimpiai kvótás Kalucza Norbert (51 kg) és Varga Miklós (60), ugyanakkor Bedák és Káté kihagyja a meccset.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sport témában
Kijutunk-e a labdarugó világbajnokságra?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását