2024. április 30. - Katalin, Kitti

Ivanovic diadala

A szerb Ana Ivanovic nyerte a francia nyílt teniszbajnokság női egyes döntőjét, miután 1 óra 38 perc alatt két játszmában, 6:4, 6:3-ra diadalmaskodott az orosz Dinara Szafina ellen a párizsi Roland Garroson.
2008. június 7. szombat 19:20 - Hírextra

Ivanovic pályafutása első Grand Slam-tornáján diadalmaskodott, és hétfőtől - első alkalommal - a világranglista első helyét foglalja el.

A húszéves szerb játékos azonnal brékelte riválisát, aki ugyan nagyszerűen teniszezett, de ez kevés volt: Ivanovic állta a sarat, minden labdát elért, újra elvette riválisa adogatójátékát és 4:1-es előnyhöz jutott. Az orosz nem adta fel. A nagy küzdő - a negyeddöntőben, majd a legjobb négy között is meccslabdáról nyert Marija Sarapova, illetve Jelena Gyementyjeva ellen - a hatodik játékban egy bréket visszavett, majd biztosan hozta a saját szerváját, sőt a nyolcadik gémben - 0-40-ről - ki is egyenlített (4:4).

Kezdődhetett minden elölről. Ezt követően azonban ismét Ivanovic játszott jobban és 5:4-nél két szettlabdához jutott. Az elsőt még hárította az orosz, ám a másodikkal, egy kőkemény kereszt-tenyeressel már nem tudott mit kezdeni, és 45 percelteltével a szerb jutott előnyhöz.

A második felvonás harmadik játékában ismét Ivanovic brékelt (2:1). Szafina ugyan mindent megtett az egyenlítés érdekében, bátran támadott, azonban a szerb jól védekezett és hibázásra kényszeríttette riválisát (4:2). A mérkőzés hajrájában a szerb egyre magabiztosabban teniszezett, 5:3-nál három meccslabdához jutott és már az elsőt kihasználta.


Eredmény:
női egyes, döntő:
-----------------
Ana Ivanovic (szerb, 2.)-Dinara Szafina (orosz, 13.) 6:4, 6:3

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sport témában
Kijutunk-e a labdarugó világbajnokságra?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását