2024. május 2. - Zsigmond

Indul a kampány az SZDSZ gyűlésen

John Emese Fodor Gábor, Kuncze Gábor Kóka János mellett korteskedett szombaton az SZDSZ rendkívüli tisztújító küldöttgyűlésén Budaörsön.Mindkét jelölt támogatói 25-25 percben fejthették ki véleményüket, John Emese és Kuncze Gábor volt a két kiemelt szónok
2008. június 7. szombat 12:33 - Hírextra

John Emese fővárosi frakcióvezető szerint - aki Fodor Gábor első támogató beszédét mondta - a döntés arról szól, hogy ha nem képesek változtatni, akkor az SZDSZ lekerül a politikai térképről.
Minta mondta, azért támogatja Fodor Gábort, mert hisz a politikai programjában, és személye alkalmas összefogni a pártot. Véleménye szerint az elmúlt egy évben rossz úton járt az SZDSZ, zsákutcába jutott.

Újra igazat beszélve, hitelesen kell politizálnunk. Nagyotmondás helyett, érdemi párbeszédre van szükség, mert évek óta nagyot ígérünk és keveset teljesítünk - tette hozzá.
John Emese hangsúlyozta: az SZDSZ nem lehet olyan párt, amely aktuálisan csak egy ügyet képvisel, és szerinte a Kóka János vezette pártra ez volt a jellemző az elmúlt évben.
Kuncze Gábor mondta el Kóka János első támogató beszédét. Az SZDSZ volt elnöke szerinte ki kellett volna állni az egy évvel ezelőtti elnökválasztás eredménye mellett és eltávolítani azokat, akik csaltak. Ehelyett a pártban egyesek elkezdték saját politikai céljaikra használni a helyzetet - tette hozzá.

Véleménye szerint nem élet-halál kérdése az elnökválasztás. Akit megválasztunk, azt támogatni kell, nem belső ellenzéket szervezni ellene. Az az igazi kérdés, hogy a liberális szavazóknak lesz a pártja az SZDSZ vagy otthon kell maradniuk, vagy másra szavazniuk - hangoztatta a volt elnök.
Az SZDSZ korábbi elnöke úgy látja, a koalícióból való kilépés veszélyeket és lehetőségeket is rejt magában.

Kijelentette, meg kell szabadulniuk az MSZP-től, mint fóbiától. Nem lehet azt mondani, hogy mindenért a szocialisták a felelősek az elmúlt 10 évben, hiszen a koalíció a kompromisszumokról szól, a sikerek és a kudarcok is közösek.

A konstruktív ellenzékiség nem jelenti a kritika nélküli elutasítást, de az automatikus elfogadást sem. Nem gondolom, hogy ellenzéki párt nem szavazhatja meg a költségvetést, ha az a programját lefedi - jelentette ki.

A politikus elfogadhatatlannak nevezte Bőhm András korábbi nyilatkozatát, amely szerint a kisebbségi kormányzás csak vegetálás, ezért az SZDSZ-nek Fodor elnöksége mellett nyilvános megállapodást kellene kötnie az MSZP-vel.


Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását