2024. április 18. - Andrea, Ilma

Gumirazzia

Országszerte 158 gumiabroncs-javító műhelyben tartottak vizsgálatot a Nemzeti Közlekedési Hatóság (NKH) ellenőrei, és majdnem minden másodikban, összesen 75 műhelyben találtak legalább egy szabálytalanságot - derül ki az NKH pénteki közleményéből.
2008. június 7. szombat 08:26 - Hírextra
A szabálytalanságok súlyosság szerinti rangsorát a megkövetelt képesítéssel - például autószerelő, karosszérialakatos vagy gumiabroncs-javító szakmunkás bizonyítvánnyal - nem rendelkező munkavállalók foglalkoztatása vezeti. Ilyen problémát 14 műhelyben találtak a hatóság emberei.

A szabályos gumiműhely padlóburkolata pormentes, és a helység alkalmas a berendezések szakszerű elhelyezésére. Ebből a szempontból 17 műhelyben akadtak hiányosságok. A javításhoz alkalmazott anyagok, szerszámok és bemérő eszközök szakszerű és biztonságos használatról eligazító műszaki leírások 15 műhelyből hiányoztak.

A berendezések pontosságának beállításáról - a gépkalibrációról - 72 műhelyben nem tudtak bemutatni dokumentációt, a villamos energia által meghajtott kéziszerszámok érintésvédelmi felülvizsgálatáról tanúskodó dokumentumok pedig 36 esetben nem kerültek elő.

A javításra szánt járművek emelésre szolgáló berendezések - targoncák, kézi emelők - időszakos ellenőrzésének szabályszerű lefolytatását bizonyító papírokat 50 esetben kérték hiába az ellenőrök, anyagtárolással kapcsolatos szabálytalanságokra pedig négy esetben derült fény - áll az NKH közleményében.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Gazdaság / HR témában
Ön miként vélekedik a magyar gazdaságról?
A gazdaságunk szárnyal, határ a csillagos ég!
A gazdaságunk bár a levegőben van, magassága legfeljebb másfél méter, sebessége egy csigával azonos.
A gazdaságunk valaha szárnyalt, jelenleg a sütőben sül, zöldségkörettel.
A reformok működnek
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását