2024. április 29. - Péter

Elsodorta a rendőröket, akik rálőttek, de a sorompót átszakítva tovább hajtott

Elsodorta a rendőröket egy igazoltatás elől menekülő autó, melyet a rendőrök lövése és a zárt sorompó sem tudott megállítani pénteken este a 61-es úton a kiskorpádi vasúti átjáróban; az intézkedés során két rendőr könnyebb sérüléseket szenvedett - közölte
2008. június 7. szombat 07:51 - Hírextra
Bíró Gábor tájékoztatása szerint a rendőrök lakossági bejelentésre a vasúti átjárónál igazoltatni akartak két, Nagybajom felől gépkocsival érkező férfit. Az autó először beállt a lehúzott sorompó előtt várakozó kocsisorba, majd amikor két rendőr megindult feléjük, a jármű vezetője hirtelen gázt adott és a sorból kiválva nekihajtott a rendőröknek, akiket elsodort - számolt be a történtekről a szóvivő.

A jármű megállítása, a saját és mások életének, testi épségének megóvása érdekében az egyik rendőr három lövést adott le a gépkocsira, de ez nem tudta megállítani a menekülőket. A sofőr nagy sebességgel nekihajtott a sorompónak, azt megrongálva Kaposvár irányába tovább hajtott - tette hozzá.

A rendőrök végül Taszáron, egy ház udvarán fogták el a két férfit, egy kaposvári és egy taszári lakost. Az autót nyomon követő rendőrök látták, hogy a benne ülők kidobtak valamit az autóból, ami a jelenlegi információk szerint kábítószergyanús anyag, melynek hatóanyagtartalmát szakértői vizsgálat fogja megállapítani.

A járművezető ellen hivatalos személy elleni erőszak, valamint közúti veszélyeztetés miatt indított eljárást a Kaposvári Rendőrkapitányság.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Bűnügy témában
Ön mivel büntetné a halált okozó ittas vezetést?
Azzal amit okoz: halállal
Életfogytiglan
Tíz lév letöltendő
Néhány év elég
Jogosítvány örökös elvétele
Nem büntetném
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását