2024. március 29. - Auguszta

Pribojszki Mátyás Band új lemezének bemutatója

Pribojszki Mátyás szájharmonikás és énekes, az egyik legelismertebb hazai blueszenész hétfőn együttesével a Take Five Jazzklubban, egy nappal később Békéscsabán mutatja be How Many More című új stúdiólemezét.
2008. június 6. péntek 09:03 - Hírextra
Az albumon 12 dal hallható rajta, többségük saját szerzemény. Noha Pribojszki Mátyást elsősorban blueszenészként ismerik, ezen az albumon vannak jazzes számok is.

Pribojszki az MTI-nek nyilatkozva elmondta: csapatmunkában készült a lemez, ugyanis a dalok megkomponálásában mind az öt zenész részt vett.

A Pribojszki Mátyás Band tagjai egyébként más formációkban is szereplő, ismert zenészek, hangszerükön a hazai élmezőny legjobbjai. Nagybőgőn és basszusgitáron Pengő Csaba, gitáron II. Szász Ferenc játszik, Kovács Erik zongorázik és Gyenge Lajos dobol. A zeneszerzésbe bekapcsolódott a Megasztárból is ismert Póka Angéla.

Színvonalas, változatos és hangulatos lemezt készített a Pribojszki Mátyás Band, amelyet nehéz műfaji keretek közé szorítani, a blues és jazz mellett felfedezhetők rajta a funky és a swing elemei is. Az együttes az élőzene kedvelőinek ajánlja az albumot.

Pribojszki Mátyás az elmúlt 15 évben mintegy 25 országban lépett fel zenekaraival. 1994-2003 között a Blues Fools alapító/énekes-szájharmonikás frontembereként itthon elsősorban a blues-rajongók körében vált népszerűvé. Számos sikeres itthoni és nemzetközi fellépés mellett 1997-ben a németországi Szájharmonika Világbajnokságon megkapta a legmagasabb minősítést a világ legjobbjaiból álló szakmai zsűritől. A Pribojszki Mátyás Band 2005-ben jelentette meg Flavours című albumát.

Pribojszki Mátyást számos hazai és külföldi lemezen lehet hallani. Az együttes tagjai szerepelnek hazai és külföldi lemezeken zenekari tagként, vagy stúdiózenészként. Felléptek többek között Caramellel, Tóth Verával, Gerendás Péterrel, Bartók Eszterrel, Pély Barnabással és a Hobo Blues Banddel. A külföldi zenészek közül Duke Robillard, Otis Grand, Paul Lamb, Andy J. Forest, Herbie Goins, Ian Siegal, Mike Sponza és mások voltak az együttes partnerei.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Kultúra témában
Szeret színdarabokat látogatni?
Rajongok a színházért!
Amennyiben időm és pénztárcám engedi, igazán örömmel teszem!
Évente egyszer-egyszer megesik
Évek óta nem voltam színházban, de szeretnék eljutni
Évek óta nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
Soha nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását