2024. május 10. - Ármin, Pálma

Portugál sikert várnak a nyitónapon

A Cristiano Ronaldo vezényelte portugál válogatott sikerére számít a futballközvélemény az Európa-bajnokság nyitónapjának második meccsén, amikor is a legutóbbi Eb ezüstérmese Törökország legjobbjaival csap össze Genfben.
2008. június 6. péntek 12:30 - Hírextra
A Manchester United játékmestere mellett még Nuno Gomestól várnak gólban is jelentkező jó játékot a portugálok győzelméért szorítók, akik azonban rosszul teszik, ha a "félholdas" legénységet alábecsülik, noha kétségtelen, hogy a korábbi évek - mindenek előtt 2002 világbajnoki bronzérmes - török csapatához viszonyítva a mai együttes gyengébb játékerőt képvisel. De nem annyival, hogy félvállról vehetnék Ronaldóék az A csoportbeli bemutatkozást. Ami tény: éppen Gomes két találatával nyert Portugália 2-0-ra legutóbbi focirandevújukon, amelyet a felek a 2000-es Eb negyeddöntőjében vívtak.

A portugálokat mindenesetre kötelezi a múlt, hiszen már 1996-ban is negyeddöntősök voltak, a nyolc esztendővel ezelőtti elődöntőt követően pedig 2004-ben egészen a fináléig meneteltek, s csak ott maradtak alul - számukra különösen fájdalmas módon hazai pályán, az Eb házigazdájaként - az "óriásölő" és általános meglepetésre végül aranyérmessé avanzsált görögökkel szemben, miután a nyitómeccsen is kikaptak tőlük. Négy éve Ronaldo még csak hatalmas ígéret volt, ma már viszont általános megítélés szerint a világ egyik, ha nem a legjobb labdarúgója, aki egymaga képes mérkőzéseket eldönteni. Kivételes tudását már a törökök ellen is megvillanthatja.

A csoport, 1. forduló:
Portugália-Törökország, 20:45 ó

Genf, Stade de Geneve, v: Herbert Fandel (német)

A várható kezdőcsapatok:
Portugália:

Ricardo - José Bosingwa, Pepe, Ricardo Carvalho, Paulo Ferreira - Petit, Deco, Joao Moutinho, Simao Sabrosa - Cristiano Ronaldo, Nuno Gomes

Törökország:

Volkan Demirel - Servet Cetin, Hakan Kadir Balta, Gökhan Zan, Sabri Sarioglu - Emre Belözoglu, Mehmet Aurélio, Tuncay Sanli, Hamit Altintop - Nihat Kahveci, Mevlüt Erdinc
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sport témában
Kijutunk-e a labdarugó világbajnokságra?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását