2024. április 20. - Tivadar

Nyíltnap a rendőrkapitányságon

Az előítélet- és konfliktusmentes viszony kialakítása, illetve annak fenntartása érdekében demonstrációval egybekötött nyílt napot tartottak a Borsod megyei tiszaújvárosi rendőrkapitányságon, valamint a mezőcsáti rendőrőrsön.
2008. június 6. péntek 16:18 - Hírextra
Dobi Tamás, a megyei rendőr-főkapitányság kommunikációs irodájának munkatársa az MTI-nek elmondta: a tiszaújvárosi rendőrkapitányság az illetékességi területén működő cigány kisebbségi önkormányzatokkal megkötött együttműködési megállapodás részeként szervezte meg az összetett programsorozatot. Polgármestereket, a cigány kisebbségi önkormányzatok vezetőit, pedagógusokat és csaknem 70 kisiskolás gyermekeket hívtak meg a tiszaújvárosi rendőrök szerdán és csütörtökön.

A nyílt napot gépjármű-, fegyver- és bűnügyi technikai bemutatók, illetve játékos kerékpáros közlekedési versenyek gazdagították - tette hozzá.

Kalapos István rendőr alezredes, a tiszaújvárosi rendőrkapitányság vezetője a programsorozat kapcsán egyebek mellett elmondta: a rendőrkapitányság több kisebbségi önkormányzattal kötött már együttműködési megállapodást. Talán ennek is köszönhető, hogy területükön az előítéleten, diszkrimináción alapuló atrocitások nem jellemzőek.

Úgy fogalmazott, hogy a kisebbséggel való kapcsolattartásuk példaértékű. Mint mondta, egymás megértése, elfogadása nélkül egy társadalom sem haladhat a modern, demokratikus fejlődés útján és ezen célok elérése érdekében a gyerekeknek is kiemelt szerepet kell szánnak.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Életmód témában
Drogok legalizálása?
Igen
Egyes fajtákat, rendezett, ellenőrzött körülmények között igen
Soha!
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását