2024. április 26. - Ervin

Nem lesz korlátozás

Nem lesz jelentős forgalomkorlátozással járó építkezés, felújítás a magyarországi gyorsforgalmi úthálózaton a Labdarúgó Európa Bajnokság idején - közölte az Állami Autópálya Kezelő Zrt. (ÁAK) pénteken.
2008. június 6. péntek 15:21 - Hírextra
Az ÁAK közleménye szerint a hálózat fenntartására a társaság az idén 7,4 milliárd forintot fordít. Az idén márciusban indult program legnagyobb projektje a fővárost a nyugati országhatárral összekötő M1-es autópálya burkolatának felújítása a 160. és a 172. kilométerszelvény között. A munka első szakasza, a Hegyeshalom felé vezető oldal felújítása az ez év május 31-ei határidőre befejeződött.

Az 1,375 milliárd forint összegű beruházás második szakasza, a Budapest felé vezető oldal burkolatcseréje augusztus 6-án kezdődik, így sem az EB, sem az augusztus eleji Forma-1 Magyar Nagydíj idején nem lesz forgalomkorlátozás a magyar autópályákon az esetleges felújítás miatt - áll az ÁAK közleményében.

A 7,4 milliárd forintos hálózat-fenntartási keret egyébként 1,9 milliárd forinttal nagyobb a tavalyinál. Útfelújításra összesen 3 milliárd jut belőle. Emellett 1,8 milliárd forintot forgalomtechnikai berendezések kihelyezésére és rekonstrukciójára fordítanak, 1,3 milliárdból hidakat újítanak fel, továbbá 1,3 milliárd forintot pedig egyéb fenntartási munkálatokra, például vízelvezetők és elektronikai rendszerek korszerűsítésére költenek.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sport témában
Kijutunk-e a labdarugó világbajnokságra?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását