2024. április 29. - Péter

Elbuktak a párbajtőrözők

Az első mérkőzését megnyerte, a negyeddöntőben viszont kikapott a magyar válogatott a pekingi női párbajtőr csapat-világbajnokságon, így a folytatásban a legjobb esetben az ötödik helyen végezhet.
2008. április 19. szombat 10:08 - Hírextra
A verseny honlapja alapján a Szász Emese, Mincza-Nébald Ildikó, Nagy Tímea, Hormay Adrien kvartett kezdésként simán verte az észteket, majd a németek következtek, akikkel hagyományosan kiélezett a küzdelem. Így volt ez ezúttal is, változatosan alakultak az asszók, s végül ráadásban dőlt el az elődöntőbe jutás.

Szász 4-0-ra kikapott Imke Duplitzertől, Mincza 5-3-ra verte Monika Sozanskát, Nagy pedig 1-1-et vívott a vb-címvédő Britta Heidemann-nal, így az első kör után 6-8 volt az állás. Aztán Szász 6-1-re nyert Sozanska ellen, Nagy 3-0-s vereséget szenvedett Duplitzertől, majd Mincza 1-1-et ért el Heidemann ellenében. Az utolsó kör 13-13-ról indult. Nagy helyére bejött Hormay, aki 5-4-re felülmúlta a szintén csereként beállt Marijana Markovicot, ezt követően Szász és Heidemann párharca 1-1-gyel zárult, így Mincza egy találatnyi előnnyel lépett pástra Duplitzerrel szemben. A német - 5-4-re hozva az asszót - a végére kiegyenlített (23-23), majd a hosszabbításban a győztest tust is ő adta.

Eredmények:
a 16 között:

Magyarország-Észtország 33-15
(Nagy: plusz 9, Mincza: plusz 7, Szász: plusz 2, Hormay nem vívott)

a negyeddöntőben:
Németország-Magyarország 24-23
(Szász: plusz 1, Hormay: plusz 1, Mincza: 0, Nagy: mínusz 3)
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sport témában
Kijutunk-e a labdarugó világbajnokságra?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását