2024. április 27. - Zita

MDF: a populizmus már a határon túlra is átgyűrűzött

Az MDF szerint Orbán Viktor éppen úgy osztja meg most a magyarságot, mint ahogyan azt Gyurcsány Ferenc tette 2004 decemberében, a kettős állampolgárságról szóló népszavazás során - áll az MDF péntek délután kiadott közleményében.
2008. június 6. péntek 18:16 - Hírextra
A Fidesz elnöke az erdélyi helyhatósági választások előtt hosszas kampányt folytatott a Magyar Polgári Párt népszerűsítése érdekében, mellyel elérte, hogy az erdélyi magyar közösség kevesebb képviselethez juthasson az önkormányzatokban.

Sajnálattal látjuk, hogy a két nagypárt populizmusa immáron a határon túlra is átgyűrűzött és máris kifejtette káros hatásait. Az erdélyi magyarság érdekeinek hatékony képviseletéhez nem széthúzásra, hanem összefogásra van szükség. Az MDF az Antall-i örökség követőjeként elfogadhatatlannak tartja a magyar magyar ellenében való határon túli kampányt.

A Fidesz elnöke ténykedésének köszönhetően Szilágy megyében magyar jelölt helyett a román Szociáldemokrata Párt jelöltje foglalhatta el a tanácselnöki tisztséget. A megyében hozzávetőlegesen 1500 szavazatra lett volna szükség a magyar sikerhez, mely a Magyar Polgári Pártra leadott 2000 szavazat miatt hiúsult meg, a szavazatok pedig elvesztek. Hasonló helyzet alakult ki Maros megyében is, ahol a fölösleges rivalizálás miatt ugyancsak kevesebb képviselője lett a magyaroknak.

A Magyar Demokrata Fórum vallja, hogy az anyaországi politikusoknak felelősséget kell vállalniuk mind a 15 millió magyarért, éppen ezért elfogadhatatlannak tartja, hogy egy magyar egy másik magyar ellen kampányoljon a határainkon túl. Úgy tűnik azonban, hogy Orbán Viktor erről másképpen gondolkodik, hiszen minden lehetőséget megragad arra, hogy saját hatalmi érdekeire használja fel a határon túli magyarságot. Az MDF ezért arra kéri Orbán Viktort, az össznemzeti érdekeket figyelembe véve hagyjon fel a magyarság megosztásával.

Magyar Demokrata Fórum
Forrás: OS
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását