2024. április 29. - Péter

Leányfalun készülnek fel Ázsiára

Leányfalun készül fel negyven Ázsiába utazó önkéntes a rá váró feladatokra június 8. és 13. között a Magyar Önkéntesküldő Alapítvány szervezésében. Az alapítvány partnerszervezete a GLEN (Global Education Network of Young Europeans) programnak.
2008. június 6. péntek 17:39 - Hírextra
A GLEN program szervezésében évente 80-100 önkéntes utazik Ázsia és Afrika mintegy 15 országába, hogy részt vegyen valamely fejlesztési projektben. Idén nyolc ázsiai és délkelet-európai országban, Örményországban, Azerbajdzsánban, Kambodzsában, Grúziában, Indiában, Mongóliában, Vietnámban és Jemenben valósulnak meg a háromhónapos projektek.

Az önkéntesek az egyhetes magyarországi felkészülési szemináriumon megismerik a célország kulturális, gazdasági és egészségügyi helyzetét. Gyakorolják a konfliktuskezelést és a prezentációs technikákat, valamint felkészülnek a lelki megrázkódtatások, mélypontok kezelésére is - tudatta közleményében a Magyar Önkéntesküldő Alapítvány.

Az önkéntesek a helyi civil partnerszervezetek tevékenységét segítik az adott szakterületen.
Idén a GLEN projektjeiben három magyar önkéntes vesz részt. Ketten Jemenben, egy fiatal pedig Ugandában fog dolgozni. Nyomdai és informatikai fejlesztési projekt, UNESCO-épületmegóvási, valamint iskolai informatikai oktatás és az iskolások szabadidős programjainak megtervezése várja a magyar önkénteseket.

Az elmúlt három év alatt magyar önkéntesek Mongóliában, Kenyában, Vietnámban, Etiópiában, Ugandában és Kambodzsában vettek részt különféle fejlesztési projektekben.
A Magyar Önkéntesküldő Alapítvány 2003-ban jött létre azzal a céllal, hogy nemzetközi segélyezési és fejlesztési projektek lebonyolításához szakembereket, önkénteseket biztosítson.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását