2024. május 5. - Györgyi

Ismert emberek az aláírók között

Ismert művészek és sportolók írták alá szombaton a Fidesz és a KDNP szociális népszavazását támogató petíciót; a kampány vezetője, Tarlós István szerint az eddigi félmillió támogató aláírás bizonyítja, hogy érzelmi és racionális alapja is van az ügynek.
2007. október 27. szombat 18:01 - Hírextra
A sajtó jelenlétében többek között Balázs Péter, Bánffy György, Blaskó Péter, Raksányi Gellért, Reviczky Gábor színművész, Kerényi Imre színigazgató, rendező, Grosics Gyula, az Aranycsapat tagja és Kovács P. József egykori televíziós bemondó írta alá a vizitdíj, a kórházi napidíj, valamint a tandíj eltörléséről szóló népszavazást támogató petíciót.

Tarlós István elmondta: a kezdeményezés magáról a népszavazás intézményének védelméről is szól, miután vannak, akik "a jó Isten tudja miért, le akarják járatni azt, ami Krisztus előtt 300 óta egyenlő a törvénnyel és elutasítása a demokrácia tagadását is jelenti". A kampány vezetője manipulatív és hamis gondolatnak nevezte azt a feltételezést, hogy "hatalommánia" állna a népszavazási kezdeményezés mögött. Azt a vádat is elutasította, hogy a referendum kezdeményezőinek felelősségéből súlyos adóemeléssel járna, ha eltörölnék a vizitdíjat, a kórházi napidíjat és a tandíjat.
Az ellenzéki politikus azzal érvelt, hogy az egészségügy és az oktatás a legalapvetőbb állami szolgáltatás, amiből ha kivonul az állam és az emberekkel fizetteti meg, akkor felvetődik a kérdés: mire költik a hihetetlenül magas adókat, illetve más központi befizetéseket? Tarlós István szerint elég megnézni a költségvetésben az ezekből származó bevételeket ahhoz a következtetéshez, hogy eltörlésük nem járna adóemelési kényszerrel.

Megjegyezte azt is, hogy a petíciót aláírók hozzájárulnak adataik nyilvánosságra kerüléséhez.
A kampány irányítója hangsúlyozta: nem ellenzi mindenképpen egy kormányzati negyed megépítését, de mást gondol annak előtérbe helyezéséről, hiszen a megvalósításra később is sor kerülhetne.
Tarlós István következtetése szerint ha folytatódnának az általa felvázolt folyamatok, akkor végül ki lehetne írni a határokra, amire - mint mondta - Kóka János szabaddemokrata pártelnök, gazdasági és közlekedési miniszter már utalt: "Magyarország Kft. vagy Rt.".
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását