2024. május 3. - Tímea, Irma

17 éves lány nyerte a pályázat különdíját

Kihirdették a Magyar Nemzeti Galéria "A reneszánsz nyomában…" című országos gyermek és ifjúsági képzőművészeti pályázat eredményeit. A pályázat a galériának a Reneszánsz év keretében megrendezett Mátyás király öröksége - Késő reneszánsz művészet Mag
2008. június 6. péntek 15:48 - Hírextra
A kiírók szándéka az volt, hogy mai technikákkal és eszközökkel elevenítsék fel a gyerekek a reneszánsz korát. A pályázatra rajzokat, festményeket, Mátyás király meséinek, történeteinek illusztrációit, reneszánsz ékszereket, gobelint, reneszánsz társasjátékot és sakkot, vármakettet, sőt még három reneszánsz ruhát is készítettek a fiatalok. A legjobb alkotásokat a Nemzeti Galéria mutatja be kamarakiállításon, amely július 27-ig látható.

Mintegy 60 pályázó nyert díjat. A Reneszánsz Programiroda különdíját a legkreatívabb alkotó, Lukács Alda 17 éves agárdi pályázó nyerte, aki egy reneszánsz ruhát és fejdíszt készített. "Azért erre az alkotásra esett a választás, mert kifejezi az évad üzenetét: egyszerre jelenik meg benne a történelem és a jelen, hagyományaink újragondolása" - fogalmazott Gárdos Bernadett, az Oktatási és Kulturális Minisztérium Reneszánsz Programirodájának vezetője.

A Magyar Nemzeti Galériában július 27-ig látható a Mátyás király öröksége - Késő reneszánsz művészet Magyarországon a 16-17. században című kiállítás, amely a Mátyás király nevével összeforrt reneszánsz kor művészetével, s annak utóéletével foglalkozik.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Kultúra témában
Szeret színdarabokat látogatni?
Rajongok a színházért!
Amennyiben időm és pénztárcám engedi, igazán örömmel teszem!
Évente egyszer-egyszer megesik
Évek óta nem voltam színházban, de szeretnék eljutni
Évek óta nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
Soha nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását